MAKÜ’DE “GAZZE” KONULU PANEL DÜZENLENDİ

MAKÜ’DE “GAZZE” KONULU PANEL DÜZENLENDİ

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Gazze'deki zulme dikkat çekmek amacıyla panel düzenledi.

İlahiyat Fakültesi Doç. Dr. Necati Avcı Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen panele Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, İl Milli Eğitim Müdürü Muhammed Özdemirci, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yasin Pişgin, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

  

Panel, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Dr. Öğr. Üyesi Fatih Cankurt’un Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Açılış konuşmasını yapan İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yasin Pişgin, Gazze'deki zulmün 230 gündür sürdüğünü ve bu paneli düzenleyerek tarihe not düşmek istediklerini belirtti. Pişgin, Gazze'de 10 binden fazla çocuğun hayatını kaybettiğini ve aynı sayıda çocuğun da ampüte olduğunu ifade etti. Bu zulmün insanlık tarihine kara bir leke olarak geçtiğini vurguladı.

  

Filistin Meselesi Zerre Kadar Vicdanı Olan Herkesin Meselesi

Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, Filistinli öğrencilerle duygu ve düşüncelerini paylaşarak Gazze'deki durumun vehametini dile getirdi. Manevi değerlerin kıymetine vurgu yapan Rektör Dalgar, “Manevi değerlerin yanında vatan ve millet değerlerimiz de çok kıymetli. Mehmet Akif’in çalışmak sözünden yola çıkarak ilime, bilime daha çok katkı koymalıyız. Çok çalışmak gerekiyor. Toplumsal katkı dediğimiz söylemi ortaya çıkarmalıyız. 1120 akademisyenimiz var. İlahiyat Fakültesi’nde de yıllarını vermiş, bilgisini vermiş hocalarımızdan herkesin yararlanması gerekir. “İlminizin zekatını veriniz” derim hep. Bu topluma karşı çok fazla sorumluluklarımız var. Bu zulme dur demeye gücümüz yetmiyor. Türkiye en çok çaba sarf eden ülkelerden birisi. Filistin meselesi, zerre kadar vicdanı olan herkesin meselesi. Üniversitemiz devletimiz her zaman filistinli öğrencilerimizin de yanında” ifadelerini kullandı.

Panelde konuşan Filistinli öğrenciler Gıhadır Hamada, Sali Nemex ve Ghaida Hamada, Gazze’deki insanlar için yardım çağrısında bulundular.

Gazze meselesi üzerine farkındalık oluşturmayı ve dinleyicilere bu konuda yeni bir bakış açısı kazandırmayı amaçlayan panelde Dr. Öğr. Üyesi Necati Aykon “Ayetler ve Hadisler Işığında Kutsal Vatan Filistin”, Dr. Öğr. Üyesi Osman Eraslan “Filistin’in Toplumsal Arenadaki Serencamı”, Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Turhan “Soykırımın Dini ve Siyasi Zemini” ve Prof. Dr. Orhan Gürsu da “Soykırımın Psikolojik Nedenleri” konularında sunumlarını gerçekleştirdiler.

MAKÜ KİMER BÜLTEN