MAKÜ'DE ENGELLİLER HAFTASI'NA ÖZEL ETKİNLİKLERLE FARKINDALIK OLUŞTURULDU

MAKÜ'DE ENGELLİLER HAFTASI'NA ÖZEL ETKİNLİKLERLE FARKINDALIK OLUŞTURULDU

MAKÜ Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğü tarafından "10-16 Mayıs Engelliler Haftası" kapsamında bir etkinlik düzenlendi.

Üniversitemiz Konferans ve Sergi Salonunda düzenlenen etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Açılış konuşmalarıyla devam eden programda ilk olarak Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Doç. Dr. Elif Top bir konuşma yaptı.

Top, konuşmasında Engelliler Haftası'nın özel gereksinimli bireylerin karşılaştığı zorluklara dikkat çekmek, onların toplum içindeki eşit haklarını vurgulamak ve farkındalık yaratmak için önemli bir fırsat olduğunu belirtti. Bu hafta vesilesiyle, özel gereksinimli bireylerin yaşamlarını iyileştirmek ve toplumda eşitliği teşvik etmek için her birimizin, onların günlük yaşamlarında karşılaştığı engelleri anlamak ve bu engelleri aşmalarına yardımcı olmak için sorumluluk taşıdığımızı ifade etti.

 

Daha sonra Sosyal Bilimler MYO Yüksekokul Sekreteri Fatih Sayar, Herkes için Erişilebilir Yaşam Akademisi Derneği Genel Başkanı İsmail Çevikbaş ve Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ümit Şahbaz tarafından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yapıldı.

Program, Şehit Hakan Aktürk Özel Eğitim Meslek Okulu öğrencilerinin gerçekleştirdiği halkoyunları gösterisi ve MAKÜ Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Bölümü öğrencilerinden Selcan Ağlaşan’ın, MAKÜ’de görev yapan Yunus Can ile birlikte sunduğu müzik dinletisi ile devam etti. Program, Şehit Hakan Aktürk Özel Eğitim Meslek Okulu öğrencilerinin el sanatları sergisinin gezilmesiyle son buldu.

 

MAKÜ KİMER/BÜLTEN