Flaş Haber Yeni

MAKÜ İLE YEREL BASIN GELİŞEN BURDUR VİZYONU İÇİN BULUŞUYOR

MAKÜ İLE YEREL BASIN GELİŞEN BURDUR VİZYONU İÇİN BULUŞUYOR

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nde 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü programı tertip edildi. Burdurlu fikir işçilerine yönelik organize edilen program, MAKÜ Avşarhan Binası’nda dün sabah saatlerinde gerçekleştirildi. Düzenlenen programda; MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, Burdur’daki basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Program kapsamında günün anlam ve önemine binaen konuşma yapan Rektör Dalgar, “Bizim dışa bakan yüzümüz, dışarıya, sorumlu olduğumuz topluma çalışmalarımızı aktarmamıza aracılık eden basınımızın bizim ile ilgili fikirleri, bize önerileri, bizim için çok kıymetli. Şehrimizin aktörleriyle bir araya geldiğimiz fikir toplantılarımızın biri de şu an sizlerle birlikte yaptığımız toplantı. Fikirlerinizi önemsiyoruz ve bu nedenle adına fikir toplantıları diyoruz.” cümlelerine vurgu yaparak konuşmasına başladı.

-AKADEMİ SAHAYA İNİYOR

Konuşmasının devamında, MAKÜ’nün bilimsel çalışmalarını toplumun hizmetine sunmak noktasında önemli adımlar atıldığına dikkat çeken Rektör Dalgar, bu noktada sanayi – akademi iş birliğinde büyük bir ivme kat edildiğine değinerek benzer bir çalışmanın basın – akademi iş birliği noktasında da gerçekleştirilmesi için çalıştıklarını söyledi.

Rektör Dalgar; “Üniversitede basın alanında, iletişim alanında çalışan hocalarımız var, siz de bu işin mutfağında, pratiğinde sahasındaysanız birbirimizden öğreneceğimiz çok şey var. Biz size nasıl faydalı olabiliriz? Biz sizin için ne yapabiliriz? Sorusunu bütün sektörlerle bütün paydaşlarımızla bir araya geldiğimizde soruyoruz. Bu anlamda bugün sizinle de bu konuları da konuşmak isteriz.” dedi.

-MAKÜ, ‘BASIN AKADEMİSİ’ TOPLUM YARARI İÇİN BAŞLIYOR

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle düzenlenen programda ayrıca başlayacak olan ‘Basın Akademisi’nin de müjdesi verildi. MAKÜ bünyesinde; basın alanında çalışan akademisyenler ile sahada faaliyet göstermekte olan basın mensuplarının bir araya geleceği bir ‘Basın Akademisi’ programının organize edileceği bildirildi.

-BURDUR MAKÜ ‘BASIN AKADEMİSİ’ HAKKINDA

MAKÜ bünyesinde açılacak olan ‘Basın Akademisi’nin Şubat ayında başlayacak olduğu bildirildi. Akademi programında; haber yazımı, editoryal beceriler, dijital gazetecilik, medya trendleri, mizanpaj, görselin önemi, diksiyon ve protokol konularında üniversite – sektör buluşmaları gerçekleştirilecek. Program kapsamında, Akademik personeller ile sektör çalışanlarının karşılıklı etkileşimleri ile her iki alanda da kazanımlar elde edilmesi hedefleniyor.

-REKTÖR DALGAR’DAN TEŞEKKÜR

Üniversitede gerçekleştirilen çalışmaların tümünün başta Burdur ve genel anlamda Türkiye’nin gelişimine katkı sunması vizyonuyla gerçekleştirildiğine vurgu yapan Rektör Dalgar, konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı:  “Bütün bunlar hepimizin, bütün Burdurların, bu üniversitenin paydaşı olan bütün Burdurların gurur duyacağı bir üniversite ortaya çıkarmak, bir değer ortaya çıkarmak için bu anlamda sizlerin bugüne kadar bize vermiş olduğunuz destekten dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu noktada sizin fonksiyonu çok önemli. Tekrar teşekkür ediyorum. Tüm basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum.”

Mine Kaya