MAÇI LEHİMİZE ÇEVİRDİK

MAÇI LEHİMİZE ÇEVİRDİK

UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off turu ilk maçında konuk ettiği Hollanda temsilcisi Twente'yi 5-1 yenen Fenerbahçe'nin teknik direktörü İsmail Kartal, yaptıkları hamlelerle maçı çevirdiklerini söyledi.

Ülker Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Kartal, maça beklemedikleri bir gol yiyerek başladıklarını belirtti.

Müsabakanın 25. dakikasından sonra oyunu kontrol altına aldıklarını aktaran Kartal, "Maça başlarken ilk 15-20 dakikada taraftarlarımızın desteğiyle erken gol bulup maçı kopartmak istiyorduk ama beklemediğimiz bir gol yedik. Daha sonrasında 1 gol daha yiyebilirdik. 25'ten sonra kontrolü ele aldık. İkinci yarı yaptığımız hamlelerimizle maçı lehimize çevirdik. Kulübede 2. yarı aldığım ve alamadığım oyuncular oldu. Başta bazılarını riske etmek istemedik. Rakip 10 kişi kalınca bu fırsatı değerlendirmem gerekiyordu. İkinci yarı yaptığımız organizasyonlarla geriye düşmemize rağmen taraftarlarımızın desteğiyle kazandık. Onlara destekleri için teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Kartal, Tadic'in 90 dakika sahada kalmak istediği yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, takımın kaliteli olduğunu ve mağlubiyeti kabul etmeyecek bir oyun karakterine sahip olduklarını söyledi. Her maça galibiyet için çıktıklarını ve Fenerbahçe'nin hak ettiği yerlere gelmesi ve taraftarları mutlu etmek için ellerinden geleni yaptıklarını ifade etti. Geriye düştükleri bugünkü maçta taraftarların pozitif desteğiyle maçı çevirmeyi başardıklarını belirtti.

Kartal, rakibin 10 kişi kalmasıyla sağ tarafta hücuma yönelik değişiklikler yaptıklarını ve Osayi-Samuel'in hücumsal özelliklerini kullanmak istediklerini söyledi. Bu hamlenin etkili olduğunu ifade etti. Avrupa kupalarında geçen dönem yaşadığı sıkıntıları hatırlatan Kartal, şu anda iyi bir kadroları ve kaliteli oyuncuları olduğunu belirtti. Teknik konularda tek sorumlu olduğunu vurgulayarak, savunmada yaşadıkları sakatlık sorunları nedeniyle takım içinden çözüm üretmek zorunda kaldıklarını ifade etti. Jayden ile görüştüğünü ve ona kendisini o pozisyonda oynatabileceğini söylediğini belirtti.

Kartal, Fred'i hem 6 hem de 8 numarada kullandıklarını belirtti. İrfan Can Kahveci'nin performansından memnun olduklarını ve çok istekli ve iyi çalıştığını söyledi. Oyun aklı ve kalitesiyle takıma önemli katkılar sağladığını ifade etti. 8 numara pozisyonunun oyunlarının önemli bir parçası olduğunu vurgulayan Kartal, Altay Bayındır'a hizmetlerinden dolayı teşekkür etti ve Livakovic ile güzel başarılara imza atmayı hedeflediklerini belirtti.

 

TWENTE CEPHESİ

Twente Teknik Direktörü Joseph Oosting, Fenerbahçe'ye 5-1 yenildikleri maçta planlarının iyi gittiğini ancak beklenmedik bir kırmızı kartın oyunu değiştirdiğini söyledi. Kontrollü bir oyun sergilediklerini belirten Oosting, 3-1'den sonra oyunu kaybettiklerini ifade etti. 5-1'lik skorun kendileri açısından beklenmedik olduğunu belirten Oosting, rövanş için umutlarını yitirmediklerini ve ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Haber Merkezi