Flaş Haber Yeni

KIZIL GEYİKLERİN SAĞLIKLI OLDUĞU GÖRÜLDÜ

KIZIL GEYİKLERİN SAĞLIKLI OLDUĞU GÖRÜLDÜ

Doğa Koruma ve Milli Parklar 6 Bölge Müdürlüğü tarafından yayınlanan basın bülteninde doğaya bırakılan kızıl geyiklerin sağlıklı bir şekilde yaşamlarını sürdürdüğü belirtildi. Bültende; “Vatandaşlar tarafın elde edilen görüntülerde alana yerleştirilen kızıl geyiklerin gayet sağlıklı bir şekilde yaşamlarına devam ettiği gözlemlenmiştir.”  sözlerine vurgu yapıldı.

Türün korunması ve sahip çıkılması istenen bültende; “Genel Müdürlüğümüzün doğaya yaban hayvanı yerleştirme programı kapsamında 3 erkek, 3 dişi olmak üzere toplam 6 adet kızıl geyik Doğa Koruma ve Milli Parklar 2. Bölge Müdürlüğüne bağlı Bursa Uludağ Üniversitesi, Nilüfer Yerleşkesi Geyik Yerleştirme  Sahası’ndan yakalanarak 6. Bölge Müdürlüğüne bağlı  Burdur İl Şube Müdürlüğü görev alanındaki Yeşilova İlçesi, Eşeler Dağı, Çatkılı Mevkii'nde bulunan Yaban Hayvanı Yerleştirme Sahasına yerleştirilmişti.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından ülkemizin dört bir yanında yürütülen doğaya yeniden yerleştirme çalışmaları kapsamında, geçmişte yaşadığı bilinen ancak çeşitli sebeplerle günümüzde yok olmuş ya da azalmış olan türlerin mevcut sahalardan ya da üretme istasyonlarından yakalanıp nakledilerek bu alanlarda türün popülasyonlarının yeniden artırılması çalışmaları sürmektedir.

Burdur Valiliğince de büyük önem verilen bu projede kızıl geyiklerin korunması, takibi 6. Bölge Müdürlüğü, Burdur İl Şube Müdürlüğü, güvenlik güçleri ve yöre halkı tarafından sağlanmaktadır. Vatandaşlar tarafın elde edilen görüntülerde alana yerleştirilen kızıl geyiklerin gayet sağlıklı bir şekilde yaşamlarına devam ettiği gözlemlenmiştir.

Proje kapsamında önümüzdeki günlerde de nakil çalışmaları devam ederek kızıl geyiklerin sayısı artırılacaktır. Bölgemiz yaban hayatı için büyük önem taşıyan bu yerleştirme çalışması kapsamında vatandaşlarımızın türün korunmasına sahip çıkmaları, Müdürlüğümüz ve güvenlik güçleri ile işbirliği yapmaları önem arz etmektedir.” denildi. Haber Merkezi