Flaş Haber Yeni

HİÇ UMMADIĞINIZ KURSLAR, BURDUR’DA ÜCRETSİZ VERİLİYOR OLABİLİR

HİÇ UMMADIĞINIZ KURSLAR, BURDUR’DA ÜCRETSİZ VERİLİYOR OLABİLİR

-Halk Eğitim Merkezleri, Vatandaşların talebi doğrultusunda uygun koşullar sağlayarak istenilen kursu açabiliyor.

Burdur Mehmet Akif Ersoy Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hamit Kayacıoğlu, Burdur’da kamu kurum ve kuruluşları iş birliği ile yüzlerce kursun ücretsiz olarak halkın hizmetine sunulduğunu söyledi.

-Halk Eğitim Merkezi, Burdur Kültür Merkezi’ni aktif olarak kullanıyor

Halk Eğitim Merkezi binalarının yanında çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarının binalarında da kurs faaliyetlerini yürütmekte olan Burdur Mehmet Akif Ersoy Halk Eğitim Merkezi, Burdur Kültür Merkezi’nde 3’ü gündüz seansı ve 5’i akşam seansı olmak üzere toplamda 8 adet kurs düzenliyor.

-Burdur Kültür Merkezi’nde verilen kurslar

Gündüz seansında; el sanatları alanında ahşam boyama ve ahşap süsleme ile nakış kursları bulunuyor. Bunun yanında Halkeğitim Merkezi bünyesinde ilk kez açılmış olan hat kursu da faaliyetlerine devam ediyor.

Akşam seansında; Türk sanat ve halk müziği koroları, kabak kemane kursu, halk oyunları kursları bulunuyor.

-Talebe yönelik kurslar açılabilir

Halk Eğitim Merkezinin faaliyetleri hakkında gazetemiz muhabirine konuşan Burdur Mehmet Akif Ersoy Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hamit Kayacıoğlu; “El sanatları, nakış ve hat olmak üzere birçok kursu hayata geçirdik. Geleneksel enstrüman kursları, Türk sanat ve Türk halk müziği koroları, halkoyunları çalışmaları gibi kültürel etkinlikleri de Burdur Kültür Merkezi’nde yapmaya başladık. Tabi bu güç birliği iki kurumu da belirli bir seviyeye getirdi, katkı sundu.

Halk Eğitim Merkezi olarak sadece Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ile iş birliği değil bütün sahalarda çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Özellikle bütün kamu kurumlarıyla güzel çalışmalar da yapıyoruz. Her türlü alanda tüm vatandaşlarımıza ulaşma gayreti içerisindeyiz. Müdürlük olarak biz ayrıca okul saatleri dışında öğrencilerimize yönelik de çeşitli kurslar vermekteyiz. Bununla okul çocuklarımızın becerilerine katkı sunmak ve boş zamanlarını kaliteli aktivitelerle geçirmelerinin sağlanması hedefleniyor. Aynı zamanda vatandaşlarımızın taleplerine bağlı olarak ulaşabildiğimiz her yerde çeşitli kurslar açabiliyoruz. Talep doğrultusunda uygun koşullar sağlanarak istenilen kursu açabiliyoruz.

İstihdama yönelik de birçok kursumuz bulunuyor. Kurumumuzun ek binası olan yiyecek içecek kurslarımızın bulunduğu ek binada aşçılık ve aşçı yardımcılığı kursları açarak burada eğitim alan vatandaşlarımızın istihdamına da katkı sunmuş oluyoruz.

Sanatçı Sümer Ezgü’nün de katkılarıyla Burdur’un yerli çalgıları olan kabak kemane, sipsi, cura gibi enstrümanları çocuklarımıza öğreterek Burdur’un kültürünü gelecek kuşaklara aktarma gayreti içerisindeyiz.” dedi.

Mine Kaya