Flaş Haber Yeni

HAYIRSEVER İŞ İNSANI ERCAN AKIN:“DAMAR GÖRÜNTÜLEME CİHAZLARI HASTANEMİZE HAYIRLI OLSUN”

HAYIRSEVER İŞ İNSANI ERCAN AKIN:“DAMAR GÖRÜNTÜLEME CİHAZLARI HASTANEMİZE HAYIRLI OLSUN”

HAYIRSEVER İŞ İNSANI ERCAN AKIN:“DAMAR GÖRÜNTÜLEME CİHAZLARI HASTANEMİZE HAYIRLI OLSUN”

Burdur Devlet Hastanesi, önemli bir sağlık ekipmanına daha kavuştu. Hayırsever iş insanı Ercan Akın, hastaneye damar yolu görüntüleme cihazı bağışlayarak sağlık hizmetlerine katkıda bulundu. Akın, cihaz bağışıyla ilgili Çağdaş Burdur Gazetesi muhabirinin sorularını yanıtladı.

Yeni doğan bebeklerde damar yolu bulma konusunda yaşanan zorluklara dikkat çeken Akın, bu ihtiyacın kendi ailesinde de yaşandığını belirtti. Sağlık çalışanlarıyla yaptığı görüşmeler sonrası teknik araştırmalar yaptıklarını ifade eden Akın, şunları söyledi:

 “Yeni doğan bebeklerde damar yolu bulmada sıkıntılar yaşandığını hepimiz biliyoruz. Aynı sorunu kendi torunlarımızda da yaşadık. Bu sektörde görev yapan arkadaşlarımız da bu konudaki zorluklardan bahsedince, ne kadar faydalı olabiliriz diye araştırmaya başladık. Türkiye’de hastanelere medikal ürün tedarik eden, sattığı ürünün 10 yıl arkasında duran saygın bir firmadan 2 adet damar görüntüleme cihazı temin ettik ve Burdur Devlet Hastanemize bağışladık.”

Cihazlardan birinin yeni doğan servisinde, diğerinin ise hem acil serviste hem de mobil olarak hastane genelinde kullanılabileceğini belirten Akın, bu cihazların özellikle kan tahlili ve damar yolu açılması gereken durumlarda büyük kolaylık sağlayacağını vurgulan Akın:  “Biliyorsunuz, her doktor hastasına muayene sonrası mutlaka kan tahlili istiyor. Bu cihazlar, gerek tahlil işlemlerinde gerekse damar yoluyla ilaç alacak hastalarımızda büyük fayda sağlayacak. Kızılötesi teknolojisi ile damarları net şekilde görüntüleyen bu iki cihaz Burdur Devlet Hastanemize hayırlı olsun.” dedi.

Son olarak, bağışının hastalara şifa olması temennisinde bulunan Ercan Akın, “İnşallah hastalarımıza faydalı olur” diyerek sözlerini tamamladı.

Halil İbrahim Kara