HASTANELER ARASI TAŞINMA SÜRECİNDE BURDUR DEVLET HASTANESİ YOĞUN BAKIMI İLE SERVİSLERİ NE OLACAK?

HASTANELER ARASI TAŞINMA SÜRECİNDE BURDUR DEVLET HASTANESİ YOĞUN BAKIMI İLE SERVİSLERİ NE OLACAK?

Burdur Devlet Hastanesi’nde tedavi görmekte olan yatan servis hastaları ile yoğun bakım hastaları yeni Burdur Devlet Hastanesi’ne sevk edilecek.

Burdur Devlet Hastanesi’ndeki tüm birimlerin yeni Burdur Devlet Hastanesi’ne taşınma süreci başladı. Taşınma süreci, 11 Aralık Pazartesi günü tamamlanacak ve bu tarihten itibaren tüm birimler, Atatürk Mahallesi, Zeynel Abidin Tonguç Caddesi, Num. 4 adresindeki yeni hastanede hizmet vermeye başlayacak. 11 Aralık Pazartesi gününden itibaren mevcut hastanede hizmet verem hiçbir birim kalmayacak.

-Burdur'da eski hastane hizmete devam edecek mi?

Taşınma sürecinin tamamlanacağı 11 Aralık Pazartesi gününe kadar mevcut hastanede tüm birimlerde hasta kabulü yapılacak. 11 Aralık tarihinden itibaren ise tüm birimlerde tedavi yeni hastanede sürdürülecek.

-Burdur'da yoğun bakım hastaları ile yatan hastalar ne olacak?

Yatan hastalar ile yoğun bakım hastalarının sevkine ilişkin gazetemiz muhabirine konuşan Burdur İl Sağlık Müdürü Murat Erk; “Hastalarımızın nakli gerekli teçhizatlar ile alanında uzman sağlık personelleri eşliğinde ambulanslarla sağlanacak. Hastanemizin taşınma süreci tamamlandığında, eski hastanemiz tümüyle boşaltılacak. Bu süreçte hastalarımızın da naklini tamamlamış olacağız. Sağlık durumu iyi olan yatan hasta servisinde tedavi gören hastalarımız istedikleri takdirde kendileri de geçişlerini yapabilecekler ama biz bütün hastalarımızın naklini ambulanslarla gerçekleştirmek üzere tüm planlarımızı yaptık. Bu taşınma sürecinde özellikle yoğun bakım hastalarımız için de hummalı bir transfer planlandı. İhtiyaç duyulan tüm sağlık ekipmanları eşliğinde bu hastalarımızın naklini inşallah güvenle gerçekleştireceğiz.” dedi.

Mine Kaya - H. Nesibe Solak