Flaş Haber Yeni

GÖLLER YÖRESİ'NDEKİ BURDUR, KARATAŞ VE YARIŞLI GÖLLERİ DRONLA GÖRÜNTÜLENDİ

GÖLLER YÖRESİ'NDEKİ BURDUR, KARATAŞ VE YARIŞLI GÖLLERİ DRONLA GÖRÜNTÜLENDİ

Türkiye'nin yedinci büyük gölü: ''Burdur Gölü''

Göller Yöresi'nde yer alan Burdur Gölü, suyunun mavi görüntüsü ile kendine hayran bırakıyor. Türkiye'nin yedinci büyük gölü olan Burdur Gölü'nün suyu, her geçen yıl kuraklık, buharlaşma ve çevresindeki sondajlar nedeniyle biraz daha çekiliyor. Suların çekildiği alanlarda oluşan çatlaklar kuraklığın boyutlarını gözler önüne sererken bazı bölgelerde derinlik farkı nedeniyle oluşan küçük göletler ve akarsuyu andıran su yolları dikkati çekiyor.

Göller yöresindeki Karataş Gölü

Su kuşlarının önemli beslenme alanlarından, yaban hayatı geliştirme sahasında bulunan, tarımsal sulamada da kullanılan Burdur'un Karamanlı ilçesindeki Karataş Gölü, bölgede şiddetli kuraklıktan en fazla etkilenen sulak alan oldu. Yörenin önemli merkezleri arasında yer alan ancak 2021 yazında tamamen kuruyan ve sonrasında kısmen su tutan göl, havadan görüntülendi.

Göller Yöresi'ndeki 'Yarışlı Gölü'

Göller Yöresi’nin en küçük göllerinden biri olan Burdur'un Yeşilova ilçesindeki Yarışlı Gölü, beslenmelerine olanak sağladığı için göçmen kuşların vazgeçilmez durakları arasında yer alıyor. Çevreden inen sularla ve yağışlarla beslenen gölde, mevsimsel olarak çekilmeler gözleniyor. Suyu alkali ve tuzlu, zengin biyolojik çeşitliliğe sahip Yarışlı Gölü, görüntüsüyle dikkati çekiyor.

AA