Flaş Haber Yeni

ERMAN: “BURDUR, TARİHİ BİR SÜRECE TANIKLIK EDİYOR”

ERMAN: “BURDUR, TARİHİ BİR SÜRECE TANIKLIK EDİYOR”

Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Süleyman Ercan Sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Bugüne kadar “Burdur’dan bir şey olmaz, Burdur’dan bir şey çıkmaz” anlayışına karşı; Belediye Başkanımız Sayın Ali Orkun Ercengiz’in Burdurlu iş insanlarına yaptığı çağrı üzerine, Ticaret Odası Başkanımız Sayın Yusuf Keyik’in öncülüğünde yaklaşık bir yıldır yürütülen çalışmalar neticesinde Burdurlu 18 iş insanı bir araya gelmiş ve Burdur AVM Yatırım AŞ adı altında belediyemiz tarafından satışa çıkarılan yeni AVM arazisinin ihalesini kazanmıştır. Peki, bu süreç burada mı bitmiştir? Elbette hayır.

Aynı bölgede bulunan 6 dönümlük Milli Emlak arazisinin satın alınmasıyla birlikte; AVM projesi, 2 bloktan oluşan 60 dairelik rezidans, petrol istasyonu ve  5 yıldızlı  oteli de kapsayan toplam 2,5 milyar Tl lik dev bir yatırımın temelleri atılmıştır. Bu büyük projenin altına 18 yiğit iş insanımız imza atmıştır. Bu gelişme, Burdur tarihi açısından son derece önemli bir dönüm noktasıdır. Bunu başarmış olmak hepimiz adına gurur vericidir. Sürece yönelik yapılan eleştirilerin önemli bir kısmının siyasi  ve yeterli bilgi sahibi olunmadan yapıldığı kanaatindeyim. Ancak inanıyorum ki bugün eleştirenler de ilerleyen süreçte Burdur’un makûs tarihini değiştirecek bu projeye destek verecek, bu oluşumun yanında yer alacaktır. Çünkü Burdur’un buna ihtiyacı vardır.

 Burdur’da AVM bir ihtiyaç olmanın ötesinde artık bir gerçektir. Bugün hafta sonları Burdur halkı, ailesiyle birlikte vakit geçirebileceği yeterli sosyal alan, eğlence, alış veriş merkezi bulunmadığı için Isparta’ya, Antalya’ya gitmektedir. Aynı şekilde üniversitemize gelen gençlerimiz ve ilimizde yaşayan gençlerimiz de hafta sonlarını değerlendirebilecek sosyal yaşam alanları bulamadıkları için çevre illere yönelmektedir. Bu durum ise Burdur’da ekonomik ve sosyal anlamda olumsuz şartlar oluşturmaktadır. Burdur’un en büyük sorunu, bir araya gelememektir. Burdur’un en büyük sorunu, birlikte hareket edememektir. Ne yazık ki söz konusu Burdur olduğunda, tüm siyasi beklentileri ve hesapları bir kenara bırakıp ortak bir hedef etrafında buluşma kültürünü bugüne kadar yeterince hayata geçiremedik. Bunun bedelini de bugün Burdur geri kalmış ve küçülmüş bir şehir olarak ödemektedir. Yüz bin nüfuslu bir kent olarak çevre illerin arasında sıkışmış, sürekli göç veren, gençlerini şehirde tutamayan, üniversiteye gelecek gençlere de güçlü bir yaşam cazibesi sunamayan bir şehir görüntüsünden maalesef kurtulamadık. İnşallah dün atılan bu büyük adımla, önümüzdeki üç yıl içinde AVM projesini hayata geçireceğiz. Ve inanıyorum ki bu proje, Burdur’da birlik ve beraberlik içerisinde başlayacak çok daha büyük yatırımların da önünü açacaktır.

 “BU ADIM BURDUR İÇİN YENİ BİR MİLATTIR.”

 Bugün buradan tüm siyasilere, tüm iş insanlarına ve tüm Burdur halkına çağrım şudur: Başlatılan bu yeni oluşumun arkasında duralım, bu sürece destek verelim. Çünkü tarih; bu oluşuma destek verenleri yazacak, Burdur’un geleceğine katkı sunanları unutmayacaktır. Ben bugün bu oluşumun altına imza atan 18 iş insanımızı yürekten kutluyorum. Bu mesele yalnızca bir arsa bedelinden ibaret değildir. Bu proje, arsa bedeliyle sınırlı olmayan; toplamda 2,5 milyar TL’ yi bulacak dev bir vizyon projesidir. Böylesine büyük bir yatırımın altına imza atmak, bu projeye inanmak ve “Ben de varım” diyebilme cesaretini göstermek herkesin harcı değildir. Bu vesileyle, Burdur adına taşın altına elini değil, gövdesini koyan 18 iş insanımızı sürece liderlik eden Ticaret Odası Başkanımız Yusuf Keyik ve yönetimini Belediye Başkanımız Ali Orkun Ercengiz ve meclis üyelerimizi gönülden tebrik ediyorum.

18 iş insanımızıda tek tek saymak istiyorum.

Güçbirliği Aş   Hasan Aksöz

Hastel Aş   H.Çağrı Oktay

Antalya Yol Aş   Kerim Albayrak

TorosGaz Aş   Osman Erdemci

HYÇ Eğitim Kurumları  Ltd   Hurşit Çetin

Gürler Beton Aş  Murat Gür

Akay Petrol  Ltd  Orhan Akay

Semerci İnşaat  Ömer Semerci

Kıymaz İnşaat   Ömer Kıymaz

Çiçek Mermer  Ltd   Orhan Çiçek

Akpa Gıda  Ltd   Bülent Akgün

Puma Gıda Ltd   Mustafa Baydar

Baydarlar Makina Ltd   Celil Baydar

Öztrak Traktör Ltd    Hüseyin Özcan

Krt Nakliye  Ltd  Osman Kurt

Wumar  Madencilik  Aş  Hasip Özdemir”

HALİL İBRAHİM KARA