Flaş Haber Yeni

CHP BURDUR'DAN O İSİM DE ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI

CHP BURDUR'DAN O İSİM DE ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI

YEREL SEÇİM HEYECANI DEVAM EDİYOR

31 Mart 2024 Yerel Seçim heyecanı son sürat devam ediyor. 4 Aralık 2023 Pazartesi günü Cumhuriyet Halk Partisi İl Binası’nda saat 14:30’da Süleyman Erman aday adaylığını açıkladı. 1974 yılında Burdur’da doğan Erman, Serbest Mali Müşavirlik yaparak ticari hayatını sürdürüyor. Erman, 1991 yılında Selami Akbulut’un il başkanlığında Gençlik Kolları Başkanlığı’da yaparken aynı zamanda il sekreteri, il saymanı olarak da görev yaptı.

“YOLU DOĞRU OLANIN YÜKÜ AĞIR OLUR" 

Burdur Belediye Başkanlığı aday adaylığı  müracaatında bulunan Erman, adayların çok olmasının Cumhuriyet Halk Partisi’nin zenginliğini ortaya koymasından kaynaklı olduğunun altını çizdi. Erman konuşmasında; “17/08/1974 yılında Burdur’un yerli ailesi Hacıbahşişlerin kızı Adaletin ve Suyu sert İnsanı mert toprakların oğlu Alihsan Erman’ın ilk evladı olarak tekeli sokakta dünyaya geldim. Çocukluğum Pazar ve Bahçelievler mahallesinde Gençliğim Konak Mahallesinde  ,Yetişkin hayatım ise Atatürk ve Fevzi çakmak mahallelerinde geçerken   50 yıldır bu şehirde yaşayan bir kardeşinizim. 30 Yıllık siyasi hayatımın 28 yılında bana eşlik eden bu çetin ve yorucu süreci birlikte yürüttüğümüz hayat arkadaşım Mükerrem Erman ve yine siyasi mücadelemin içinde doğup büyüyen yetişen ilkokulda herkesin bir babası var benimkisi parti babası diyen oğlum ve en büyük rakibim CHP diyen birde kızımla 2 evlat sahibiyim. 52 Yıl önce Babam Alihsan Erman tarafından hizmete açılmış ve resmi olarak 2002 yılından itibarende benim yürüttüğüm Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ofisimizde ticari hayatımı sürdürüyorum.

  

Siyasetçi bir  ailenin içinde yetişmiş bir nefer olarak partiye ilk adım attığımda henüz 16 yaşındaydım. Dönemin Sosyal Demokrat Halkçı partisinde 1991 seçimlerinin heyecanıyla başlayan siyasi hayatımda 93 yılında Selami Akbulutun il başkanlığında Gençlik Kolları Başkanlığı görevini üstlendim. 1995 yılında  Mehmet Öztürk, 98 de İsmail Erkaya, 2000 de Kazım Aksöz ve 2002 de Süleyman Solmaz başkanlarımın yönetimlerinde il sekreteri, il saymanı olarak görev yaptım. 2003 Yılında 28 Yaşında Merkez İlçe Başkanı 2010 Yılında 36 yaşında ise İl başkanı olarak örgütüme hizmet etmenin gururunu ve onurunu yaşadım. Burdur ilinin 193 köyü 4 beldesi 10 ilçesinde bir değil onlarca kez siyasi mücadele verdim. Gitmediğim köy, belde, ilçe kalmadı. Genel ve Yerel seçimlerde partimin aralıksız hep üst kademe yöneticisi olarak çalışmaların içinde yer aldım.

  

İzzet Akbulut,Hülya Gümüş ve benimle birlikte 3 örgütten gelen aday profilimizin ve örgütlerimizin mücadelesi ile 14 mayısta Başta Bucak ilçemiz olmak üzere her ilçemizde tarih yazdık. Cumhuriyet Halk Partisi Burdur Siyasi tarihinin en yüksek oyuna ulaştık. İzzet Akbulut kardeşimiz Milletvekili seçilirken Hülya Gümüş kardeşimiz ise  az bir farkla  gönderemedik. İnşallah 2028 de  Burdurda 1.parti olacağız. Diyorlar ki Her dönem aday olan Süleyman Erman! Yolu doğru olanın yükü ağır olur. Yolum hep doğru yükümde hep ağır oldu. 30 yıldır partimin her kademesine aday oldum olmaya devam edeceğim. Partimin her kademesinde hizmet ettim etmeye devam edeceğim. Ne Burdur sevdam ne de CHP sevdam bitmedi, bitmeyecek. Emeği ile geçinen,kazandığını paylaşan, gücü yettiğince herkesin yanında olmaya çalışan, hiçbir siyasi görüş ayırmaksızın her hemşerimin her sorununa çare olmak isteyen bir yaşam biçimi ile geçti ömrüm ve bugün 30 yıllık siyasi mücadelemde Genel ve Yerel siyasi tecrübem siyasi üstadlarımdan aldığım bilgi birikim ve yine  22 senedir aktif olarak yürüttüğüm Meslek  hayatımın bana verdiği bilgi ve tecrübe ile Değişimin mimarı Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel’in Burdur ve Türkiye’de önseçim sözü, söz yetki karar örgütlerindir sözünden ve bu söze güvenerek yola çıkarak Burdur Belediye Başkanlığı aday adaylığı  müracaatımı ilçe başkanlığına sunuyorum. Bu yolda aday adaylık başvurusunda bulunan 10 Yıldır başarı ile şehrimizde Belediye Başkanlığı yapan, partimizi temsil eden Sayın Ali Orkun Ercengiz ve taşın altına elini koyan bende varım diyen, parti emekçisi bir ailenin mensubu Sayın Ali Tarkan Büyükyörük’e başarılar diliyor ve iki Ali arasında dileğimi tutuyorum. Adayların çokluğu mevcut Belediye Başkanımıza karşı bir kalkışma değil partimizin zenginliğini ortaya konmasıdır. Cumhuriyet Halk Partisi kadrolarımız Belediye Başkanlığı, Meclis üyelikleri gibi şehre hizmet noktalarında onlarca aday çıkartabilecek güce ve kapasiteye sahiptir. Önümüzdeki günlerde netleşecek karar ne olur ise olsun hangimiz aday olur isek olalım bir ve birlik içerisinde omuz omuza mücadele edecek ve yerel iktidarımızı sürdüreceğiz. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyor. Sağlıklı ve mutlu günler diliyorum.Yaşasın Cumhuriyet, Yaşasın CHP” ifadelerini kullandı.

MELİSA ADINISEVER