CHP BURDUR'DAN İLK AÇIKLAMA GELDİ!

CHP BURDUR'DAN İLK AÇIKLAMA GELDİ!

ERCENGİZ BURDUR BELEDİYE BAŞKANI ADAYI OLDU

CHP Burdur İl Başkanı Kadir Koç; “Partimizin Burdur Belediye Başkanı adayı Ali Orkun Ercengiz,  Cumhuriyet Halk Partimize Burdur ilimize hayırlı, uğurlu olsun. İnsanlığa hizmet için yollarımıza devam edeceğiz.” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Burdur İl Başkanı Kadir Koç,  Çağdaş Burdur Gazetesi muhabirimiz Halil İbrahim Kara’ya verdiğini bilgide: “Parti Meclisimiz 26 Ocak 2024 akşam saatlerinde Burdur kenti ile ilgili Burdur Belediye Başkanımız Ali Orkun Ercengiz’in tekrar adaylığına karar verdi. Zaten devam eden bir belediye başkanlığı vardı. Partimizin Burdur Belediye Başkanı adayı Ali Orkun Ercengiz: “Cumhuriyet Halk Partimize Burdur ilimize hayırlı, uğurlu olsun. İnsanlığa hizmet için yollarımıza devam edeceğiz.” dedi.

BAŞKAN KOÇ, İLÇE VE BELDE BELEDİYE BAŞKANI ADAYLARINI AÇIKLADI

İlçe belediye başkanı adaylarını da açıklayan CHP Burdur İl Başkanı Kadir Koç: “Yeşilova’da Okan Kurd, Karamanlı’da Ali Hacıbeyoğu, Çavdır’da Ali Okan Yücel, Bucak’ta Hülya Gümüş, Çeltikçi’de Mehmet Şengil,Bucak Kızılkaya’da Şeref Coşar. Şu an da Ağlasun, Kemer, Tefenni ve Gölhisar’da aday belirleme çalışmaları tamamlandı. Onları da önümüzdeki günlerde bildireceğiz.” diye konuştu.

Bazı partililer tarafından Burdur’da aday belirleme yönteminin ‘Ön seçim’ beklentileri üzerindeki sorumuza yanıt veren Başkan CHP İl Başkanı Koç: “Biz örgüt kararını bildirdik. Genel merkezimiz böyle takdir buyurdu. Bizim için partimizin kararları esastır. Her türlü karara saygımız var. Biz Burdur, il, ilçe örgütleri olarak üyelerin kararına başvurulmasını istemiştik. Böylece kararlarımızı alıp, genel merkeze bildirmiştik. Genel Merkezimizde merkezi atamayı takdir buyurdular. Bizim için her ne karar olursa olsun. Cumhuriyet Halk Partisi’nin arkasında yolumuza devam edeceğiz.

BURDUR BELEDİYE BAŞKANI ALİ ORKUN ERCENGİZ:

“Eğer Burdur halkı da teveccüh ederlerse birinci dönem borçla, ikinci dönemde altyapıyla, üçüncü dönemde de vizyon projelerimizle Burdur'umuza önemli katkı sunmayı planlıyoruz.”

Çağdaş Burdur Gazetesi muhabirimiz Halil İbrahim Kara’ya 27 Ocak 2024 Cumartesi günü sabah 10.15’te tele röportaj veren Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz: “Sonuçta ben 2 dönem Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayı olarak Burdur'da yarıştım. 2'inci dönemde ittifak adayıydım daha doğrusu. Şimdi yeniden bu yarışta ve son kez olduğumu söyledim. Aday adaylığımı duyurduktan sonra genel merkezimiz söylediği şekliyle bir anket çalışması yaptırdı Burdur'da ve anket çalışmasının neticesinde Burdur halkının memnuniyetinde bir azalma olmadığı aksine çalışmalarımızı beğendiğine dair sonuca oluşması nedeniyle adaylığımızı onadı. Parti meclisiyle ve MYK'dan çıkan karar neticesinde resmi olmamakla birlikte, çünkü resmiler 25 Şubat'ta yapılacak.  Resmi olamamakla birlikte ama parti meclisimizin ve MYK'nın Genel Başkanımızın aldığı karar doğrultusunda Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayı olarak 31 Mart'ta Burdur halkının karşısına çıkacağız ve Burdur halkından, çok değerli hemşerilerimizden son bir kez daha, yani kendi adıma Burdur'u yönetme ekibimizle birlikte hakkı talep edeceğiz. Eğer Burdur halkı da teveccüh gösterirse birinci dönem borçla, ikinci dönemde altyapıyla, üçüncü dönemde de vizyon projelerimizle Burdur'umuza önemli katkı sunmayı planlıyoruz.”  sözlerine yer verdi.

ERCENGİZ, İLK DUYURUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDAN YAPTI

Öte yandan ilk duyuru sosyal medya hesaplarından yapan Başkan Ercengiz; “2024 yerel seçimlerinde bir kez daha Ulu Önder Atatürk’ün iki büyük eserinden biri olan Cumhuriyet Halk Parti’mden Belediye Başkan Adayı olarak bir kez daha temsil etme görevini veren Sn. Genel Başkanımız Özgür Özel MYK ve PMÜ’lerimize teşekkür ediyorum. Allah utandırmasın.”  sözlerine yer verdi.

ALİ ORKUN ERCENGİZ KİMDİR?

Ali Orkun Ercengiz, 1973 yılında Burdur’da doğdu. İlk ve ortaöğretimini tamamladıktan sonra 1984 yılında Burdur Anadolu Lisesi'nde okudu. 1992 yılında Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’ni kazandığı bölümden 1997 yılında mezun oldu.

1998 yılında Erzurum ve Tunceli’de vatani görevini eczacı olarak yaptı.1999 yılında Burdur’da serbest eczacılığa başladı.

2003-2005 yılları arasında Cumhuriyet Halk Partisi Burdur Merkez İlçe Yönetim Kurulu üyeliği yaptı. 2003 yılından 2011 yılına kadar 15. Bölge Isparta Burdur Eczacı Odası’nda yönetim kurulunda görev yaparken aynı zamanda Burdur il temsilciliği görevini yürüttü. Türk Eczacıları Birliği kurultay delegeliği ve çeşitli alt komisyonlarda görev aldı.

2011 yılında yürüttüğü çalışmalar neticesinde T.E.B. Merkez Heyeti’nin katkı ve oluruyla 54. Bölge Burdur Eczacı Odası’nın kurucu başkanı olarak atandı.

30 Mart 2014 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden Burdur Belediye Başkanı seçildi.

Ali Orkun Ercengiz, 31 Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlerde CHP Burdur Belediye Başkan adayı oldu.

İngilizce ve Almanca bilen Ercengiz, evli ve bir çocuk babasıdır.

Halil İbrahim Kara – H.Nesibe Solak (Özel Haber)