Flaş Haber Yeni

BURDURLU YAZARLAR 100 ÖĞRENCİYE KİTAP HEDİYE ETTİ

BURDURLU YAZARLAR 100 ÖĞRENCİYE KİTAP HEDİYE ETTİ

Burdurlu 10 yazar ve şair Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına özel ‘Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında 100 öğrenciye 100 eser' projesi kapsamında Burdur USO Anadolu lisesinde eğitim gören 100 öğrenciye 100 kitap hediye etti.

Burdurlu yazar Neriman Şimşek Mıhladız’ın öncülük ettiği, USO Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Yeliz Özge Toyman’ın koordinatörlüğünde düzenlenen etkinliğe Burdurlu yazar ve şairler; Hanım Akçay, Hasan Kaya, Hüseyin Yıldız, İsmail Demirtaş, Sami Bülbül, Serap Şakır, Zeynep Mengü katıldı.

Yazar; Songül Arslan Yağcı, Ufuk Derin ise telefonla bağlantısı ile katıldığı etkinlikte ilk olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.

   

   

“Cumhuriyet Türk Milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir”

Etkinlikte konuşan Burdur USO Anadolu Lisesi Okul Müdürü Özlem Karpuz: “Ülkemizin her köşesinde Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı, millet olarak coşkuyla kutlanmaktadır. Bunun gururunu ve sevincini yaşıyoruz. Bu bayram şüphesiz ki Türk milleti için çok özel ve çok değerlidir. Her şeyimizi borçlu olduğumuz Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı hepimize kutlu olsun. Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Türk Milletinin karakterini ve adetlerine en uygun olan idare Cumhuriyet idaresidir’ diyerek ilan ettiği Cumhuriyet Türk Milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. Okulumuz Edebiyat Öğretmeni Yeliz Özge Toyman öğretmenimize, yazarlarımıza ve şairlerimize teşekkür ederiz.” İfadelerine yer verdi.

“Kitabı iyi yorumlayan açık zihinler, güzel beyinler vardır. Ki siz onlarsınız”

Yazar Neriman Şimşek Mıhladız etkinlikte yaptığı konuşmada: “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ben bu kadar çok kitap okumasaydım Cumhuriyeti kuramazdım diyor. Sizler de okuyarak kendi yollarınızı bulabilirsiniz. Kitabın iyisi kötüsü yoktur.  Kitabı iyi yorumlayan açık zihinler, güzel beyinler vardır. Ki siz onlarsınız. Ben bir kadın olarak ne yapsam Cumhuriyete borcumu ödeyemem ve Cumhuriyetin kurucusu, yol göstericisi Ulu Önder Atatürk’e de borcumu ödeyemem. Sizlere 1900 yıllarını Osmanlı ve Türkiye’sini içine alan romanlar yazdım. Bana anlatılanları sizlere aktardım. Ben bir aracıyım. Bizleri sizlerle buluşturan Edebiyat Öğretmeni Yeliz Özge Toyman hoca hanıma çok teşekkür ediyorum.” Dedi.

    

    

Diğer yazar ve şairlerin konuşmalarının ardından öğrencilere kitapları takdim edilerek yazarlar tarafından imzalandı.

      

Hale Pak