Flaş Haber Yeni

BURDURLU SANATÇI SÜMER EZGÜ: "BURDUR'UN BİR KÜLTÜR EVİNE İHTİYACI VAR"

BURDURLU SANATÇI SÜMER EZGÜ:

Burdurlu sanatçı Sümer Ezgü, yöresel müzik aletleri kursu öğrencilerini ziyaret etti.

Ziyaretleri sırasında basın mensuplarına açıklamada bulunan Ezgü  Burdur’un bir kültür evine ihtiyacı olduğunu kültür evinde Burdur yemekleri olması gerektiğini Burdur’a gelen özel konukların burada misafir edilebileceği ve Burdur’un müziklerinin çalındığı geleneksel bir eve ihtiyaç olduğuna değindi. Ezgü konuşmasında şunları kaydetti: “Burdur Zafer Mahallesi’nde kilise vardı. Bu kiliseyi bir resital salon haline getirebiliriz. Tıpkı İstanbul’daki Aya İrini gibi. Çünkü kiliseler akustik olarak yapılmış binalar en azından yaşama dönüştürülmüş olur bu şekilde. Ayrıca yılda bir kere olduğu gibi dini turizme de açılabilir. Burdur’un böyle bir çekim gücü olabilir.

Özellikle bu küçük çocuklarımızın desteklenmesi gerekir. Belediyemiz, Valiliğimiz, Kültür Müdürlüğümüz, Halk Eğitim merkezimiz, Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından desteklenmesi okullarda bu çocukların geleneksel enstrümanları öğrenmeleri için okullarımızdan özel çalışmalar yapılması gerekir. Oralarda bu enstrümanları tanıtmak amacıyla dinletiler yapılması gerekir. Az önce çocuklara sordum ‘Bir şey istiyor musunuz?’ diye ‘Destek istiyoruz’ dediler. Kimlerden destek istiyorsunuz dedim ‘büyüklerimizden’ dediler yani bu salonlara gelsinler belki bu çocuklar değerli müzisyenler olacaklar. Onların yanında bulunsunlar büyük güç verecekler.” dedi.

Sanatçı Sümer Ezgü Kültür Merkezi’nde bulunan Türk Sanat Müziği korosu kursunu da ziyaret etti.

Sanatçı Ezgü’ye ziyareti sırasında Burdur İl Kültür Turizm Müdürü İbrahim Emre Gürsoy, Burdur Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hamit Kayacıoğlu ve kurs öğretmenleri eşlik etti.

 

Hale Pak