BURDUR’DAKİ CİNAYETE İLİŞKİN YENİ GELİŞMELER TÜRKİYE’NİN GÜNDEMİNDE

BURDUR’DAKİ CİNAYETE İLİŞKİN YENİ GELİŞMELER TÜRKİYE’NİN GÜNDEMİNDE

Gökhan Tombak cinayetinde dava sürecinin devam ettiği öğrenildi.

Müge Anlı ile yeniden gündeme gelen Gökhan Tombak cinayetine ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı.

-Muhtar azasını kim neden öldürdü?

Eşini köyün muhtarının öldürmüş olabileceğinden şüphelenen Asuman Tombak’ın iddialarına, merhum muhtar azası Gökhan Tombak’ın kardeşi Gürel Tombak da destek verdi.

Yeni iddiaların ortaya atıldığı, Müge Anlı’nın bugünkü programında; define ve gönül ilişkisi iddiaları üzerine yoğunlaşıldı.

Asuman Tombak, “Dedikodular eşimin vefatından sonra ortaya çıktı. O zamana kadar neden çıkmadı? Öldüğü günden itibaren Gökhan’ımın ‘Muhtarın hanımı Ayşe ile ilişkisi var.’ Dediler. O güne kadar gelesiye neydi? cenaze konduktan sonra neden konuşulmadı?” dedi.

-Müge Anlı ekibi Bucak’ın Karaaliler Köyü’nde

Burdur’un Bucak ilçesi Karaaliler Köyü’nde meydana gelen cinayete ilişkin Müge Anlı ekibi Muhtar Hasan Uçar’a ulaştı. Muhtar Uçar’a ulaşan Müge Anlı ekibi, kendisinin görüşlerine yer vermek için röportaj yapmak istedi. Ancak Muhtar Uçar, öncelikle yayını izlemek istediğini daha sonra yanıt vereceğini belirtti.

Müge Anlı, “Muhtar bey, atlayın gelin sizde. Davanız sürüyor. Eğer siz suça karışmadıysanız, siz de  herhalde azanızın katilini arıyorsunuzdur.” dedi.

Asuman Tombak, “Hiç aramadı, hiç gelmedi. Azaları bile arkasına düşmedi. Öldükten sonra bitti. toprağa verdik oymuş…” dedi.

Eşinin arkasında yalnızca fotoğraflar bıraktığını söyleyen acılı eş Asuman Tombak, “Arkasında bir fotoğraflarımız kaldı başka bireyimiz kalamadı. Birde mezarına bayrak astım şehit gitti.” dedi.

-Koruma altındaki alanda define aranmış

Programda, devlet tarafından koruma altına alındığı ve girilmemesi gerektiği söylenen bir tepede kazı yapıldığına dikkat çekilerek muhtar ile rahmetli azanın iş birliği içinde olup olmadığı araştırıldı.

İddialara yönelik olarak Asuman Tombak, “Eşim ölmeden 6 ay öncesine kadar (muhtarla) aramız iyiydi. Gökhan telefonunu sil dedi baskın olcak dedi sonra içindekileri komple sildirdi telefon ile konuşmayalım dedi gidip gelelim telefon ile bir bağ kurmayalım… Sürekli buraya gidelim, şuraya gidelim, burayı kazalım… Bu tarz şeyler duyulmasın…” sözlerine yer verdi.

Asuman Tombak ayrıca, “Daha sonra biz bir gün yatıyorduk bir gürültü baskın var eve jandarma geldi aradılar baktılar jandarma bizim evde bir şey bulamadı ama muhtarın evine köpekleri salmışlar onun evinde birkaç bir şey bulunmuş bunlar çete birkaç kişinin evine de başmışlar muhtarın evinden silahları falan götürmüşler telefonda ben gördüğümde silahlar sikkeler hepsinin fotoğrafını çekmişler jandarma bulduklarını yayınlamış ve birde dedektör varmış o dedektör bizimdi bizden alıp gitmişti o götürmüştü. Eşim derdi ki onlarla beraber kazıya giderdi tamda bulunacağı zaman bıraktırıyor ertesi gün gittiklerinde orası patlatılmış bu muhtar hasan dedi bizi işi bıraktırıp ertesi gün kendisi patlatıyor bize mal vermiyor diye söylemişti.” dedi.

Programda; muhtar ile merhum azanın da işin içinde olduğu bir grup kişinin bahsi geçen tepede kazı yapmaya karar verdikleri ancak muhtarın “Yarın gelip kazarız” sözü üzerine kazıyı ertesi güne bıraktıkları, ertesi gün geldiklerinde ise orayı çoktan kazılmış buldukları.” İddiaları gündeme getirildi.

İddialara göre, define olayı ve jandarma baskını sonrası muhtar ile merhum aza Tombak’ın arasının bozulduğu ve ailelerin de görüşmeyi bıraktığı söyleniyor.

Emel Marangoz

Kiralık Katil iddiaları için TIKLAYINIZ

Gökhan Tombak cinayetine ilişkin ilk program için TIKLAYINIZ