Flaş Haber Yeni

BURDUR’DAKİ BARAJ VE GÖLETLERE 1 MİLYON 2 BİN ADET SAZAN YAVRUSU BIRAKILDI

BURDUR’DAKİ BARAJ VE GÖLETLERE 1 MİLYON 2 BİN ADET SAZAN YAVRUSU BIRAKILDI

Tarım ve Orman Bakanlığı su ürünleri kaynaklarımızın sürdürülebilir kullanılması ve gelecek nesillere miras olarak bırakılmasının sağlanabilmesi, iç sularımızdaki su ürünleri stoklarının takviyesi amacıyla başlattığı "Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi"ni bu yılda sürdürüyor.  Proje kapsamında, Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Akdeniz Su Ürünleri Araştırma, Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü Kepez Üretim Tesisleri'nde yavru sazan balığı üretiliyor.  Göl ve göletlere bırakılması için İl Müdürlüklerine tahsis yapılıyor.

Bu doğrultuda  Burdur İl Tarım Müdürlüğü’nün 2023 yılı bıyıklandırma faaliyeti kapsamında tahsis edilen sazak balığı yavrularının  Bucak ilçesi Karacaören 1 Baraj Gölü, Karacaören 2 Baraj Gölü, Gölhisar ilçesi Uylupınar Gölü, Yapraklı Baraj Gölü,  Çavdır Göleti, Çavdır Baraj Gölü, Kemer ilçesi Belenli Göleti, Yeşilova Dereköy Göleti, Değirmendere Göleti, Ağlasun ilçesi Kurtuluş Göleti, Çeltikçi ilçesi Bağsaray Göleti, Karaçal Barajı, Kozluca Göleti ve Büğdüz Göletine bırakıldığı bildirildi.

BARAJ VE GÖLETLRE 1 MİLYON 2 BİN ADET

SAZAN YAVRUSU BIRAKILDI

Burdur Tarım İl Müdürlüğü tarafından yayınlanan basın bülteninde: “Bakanlığımızca belirlenen program kapsamında 1 milyon 2 bin adet sazan balığı yavrusu bırakılarak balıklandırma yapılmıştır.

Ortalama ağırlıkları 8-10  gram civarında olan sazan yavrularının ancak 1-2 yıllık bir süre sonunda avlanabilir asgari boy limiti olan 40 santimetreye ulaşabilecekleri tahmin edilmektedir. Böylece vatandaşlarımızın kaliteli bir protein kaynağına göl ve göletlerimizden ulaşılabilmesine imkan tanınmaktadır.

Balıkçılığımızın sürdürülebilir olması kurallara bağlı avcılık ile mümkündür. Tüm balık türleri stoklarının gelecek nesillere aktarılabilmesi için ticari veya sportif amaçlı olarak avcılık yapanların  av aracı, balık boyu, av zamanı ve yer yasaklarına uyması  ve en az bir kez üremelerine imkân tanıması  sürdürülebilir balıkçılık yönetimi açısından büyük önem arz etmektedir.” denildi.

Kaynak: Burdur Tarım İl Müdürlüğü