BURDUR’DA ÜCRETSİZ EMZİRME DANIŞMANLIĞI HİZMETİ ALABİLİRSİNİZ

BURDUR’DA ÜCRETSİZ EMZİRME DANIŞMANLIĞI HİZMETİ ALABİLİRSİNİZ

-Evlat edinen anneler, sütü tamamen bitmiş anneler, emzirmeyi uzun bir süre önce tamamen bitirmiş olan anneler, eğer isterlerse bebeklerini emzirebilir.

Burdur Devlet Hastanesi Emzirme Danışmanı Zahide Hemşire, gazetemiz muhabirine emzirme ile ilgili doğru bilinen yanlışları açıkladı. Emzirme Danışmanı Zahide Hemşire; evlat edinen annelerin de tümüyle doğal yöntemler kullanılarak emzirmesinin mümkün olduğunu, sütü tamamen bitmiş ya da emzirmeyi uzun bir süre önce tamamen bitirmiş olan annelerin de eğer isterlerse yeniden emzirmeye dönmelerinin mümkün olduğunu söyledi.

Zahide Hemşire; “Annelerimiz ne yazık ki sosyal medya mecralarından çok fazla doğru bilinen yanlış bilgiler edinebiliyorlar. Bizim de temel amaçlarımızdan biri, annelerimizi bu yanlış bilgilerden uzaklaştırarak kanıta dayalı doğru bilgilerle buluşturmak. Bunun için de bizler, annelerimize 7 gün 24 saat emzirme danışmanlığı hizmeti veriyoruz. Bize hem hastanemize gelerek hem da bana şahsen çevrimiçi olarak ulaşabilirsiniz. Emzirme danışmanlığını, hastanemiz içerisinde doğumhanenin önünde bulunan ‘Gebe Okulu’nda vermekteyiz. Gebe Okulu’nda ayrıca Merve ve Nurdan arkadaşlarımız da gebelerimize danışmanlık vermekteler.” dedi.

Emzirme ile ilgili doğru bilinen yanlışlar

Gazetemiz muhabirine verdiği röportajda, annelerin ve anne adaylarının internet aracılığıyla çok fazla yanlış bilgiye eriştiğini vurgulayan Zahide Hemşire; “Biz, ilk 6 ay yalnızca anne sütü öneriyoruz. Bebeklerimize su dahi vermemeliyiz. 6 aydan itibaren ek gıdaya geçişle birlikte 2 yaş sonrasına kadar emzirmeyi sürdürmenizi istiyoruz. Emzirmek bebeğin ideal gelişme ve büyümesinde en etkili yoldur.” bilgilerini aktardı.

Burdur’da kimler emzirme danışmanına başvurabilir?

Emzirme danışmanlığı hizmetine; bebeğini emzirmek isteyen ve bunun için desteğe ihtiyaç duyan tüm annelerin başvurabileceğini vurgulayan Zahide Hemşire, yeni evlat edinmiş anneler ya da evlat edinmek üzere sırası gelmek üzere olan anne adaylarının da emzirme danışmanlığına başvurabileceğine değindi.

Burdur’da hangi durumlarda emzirme danışmanlığına başvurabilirim?

Emzirme danışmanlığına; meme reddi, süt incisi, mastit ve süt birikmesi gibi durumlarda kısacası emzirmeyle alakalı yaşanan herhangi bir durumda başvurulabileceğini söyleyen Zahide Hemşire, emzirme danışmanlığı kapsamında annelere, doğru emzirme teknikleri nelerdir? Meme reddi yaşama durumlarında emzirmeye döndürme nasıl gerçekleştirilir? gibi konularda destek olmaya çalıştıklarını söyledi.

Burdur’da kişiye özel ücretsiz emzirme danışmanlığı veriliyor

Burdur Devlet Hastanesi bünyesinde ücretsiz olarak emzirme danışmanlığı verdiklerini söyleyen Zahide Hemşire; “Bize başvuran annelerimizin öncelikle öykülerini dinleyerek kişiye özel doğru metotlarla annelerimizi emzirmeye döndürmeye çalışıyoruz. Emzirmeyle ilgili sıkıntınız neyse ona yönelik olarak öncelikle doğal yöntemlerle sorunu gidermeye çalışıyoruz. Emzirmeye döndürebilmek için çok sayıda yöntemimiz var. Emzirmenin sürdürülebilir olması ilk olarak annelerimizin istekli olmasına bağlı. Annelerimiz yeter ki istesinler emzirmek birçok durumda mümkün.” dedi.

İnternetten değil, emzirme danışmanından destek alın

Annelere, “Lütfen internetten değil bizlerden destek alın.” ricasında bulunan Zahide Hemşire; “Biz emzirmenin sürdürülebilir olması noktasında elimizden gelen desteği annelerimize ücretsiz olarak sunuyoruz. Annelerimiz unutmamalıdır ki; hiç doğurmamış evlat edinen annelerimizde dahi süt artışı sağlayabiliyoruz. Bu noktada bitki çayları ya da farklı ürünlere para harcamanıza hiç gerek yok. Tümüyle doğal yöntemlerle sütünüzün azaldığı ya da bittiği noktalarda, mesela emzirmeyi 1 ay süreyle hiç gerçekleştirmediğiniz, tamamen durdurduğunuz durumlarda dahi emzirmeye dönmek, sütü arttırmak mümkün.” dedi.

Mine KAYA