BURDUR’DA SÜRÜCÜ ADAYLARININ BAŞARI ORANI KAÇ?

BURDUR’DA SÜRÜCÜ ADAYLARININ BAŞARI ORANI KAÇ?

 Burdur’da ehliyet almak amacıyla sürücü kurslarına başvuruda bulunan adayların yaklaşık yüzde 55’i ilk sınavlarda sürücü belgesi almaya hak kazanıyor.

Burdur Merkez’de faaliyet göstermekte olan bazı sürücü kurslarından edinilen bilgiye göre, adayların büyük çoğunluğu yazılı sınavları rahatlıkla geçiyor. Ancak direksiyon sınavlarında bazı adaylar güçlük çekebiliyor. Uzmanlar, iyi bir direksiyon eğitimi alan adayların çoğunluğunun ilk direksiyon sınavında başarılı olduğunu söylüyor. Uzmanlar, Burdur’daki hemen hemen bütün direksiyon kurslarında verilen eğitimlerde doğru tekniklerin adaylara iyi bir şekilde anlatıldığını fakat adayların çeşitli stres unsurlarını iyi yönetemediğinden kaynaklı olarak başarısız oldukları vurgulanıyor.

BURDUR’DA HER AY YAKLAŞIK 500 KİŞİ EHLİYET ALMAK İÇİN BAŞVURUDA BULUNUYOR

Burdur il merkezinde her ay yaklaşık 500 sürücü adayının, ehliyet almak için yazılı sınav ile direksiyon sınavına katıldığı bildirildi. Sınavlara katılan adaylardan ise yaklaşık olarak yüzde 55’inin ehliyet almaya hak kazandığı öğrenildi.  

“DİREKSİYON SINAVLARI OLMASI GEREKENDEN BİRAZ FAZLA ZOR”

İsmini vermek istemeyen bir sürücü adayı, gazetemiz muhabirine yaptığı açıklamada; “Aslında sürüş tekniklerini çok iyi öğrendiğimizi düşünüyorum. Kendi adıma, aracı iyi de kullandığımı düşünüyorum ama ne yazık ki direksiyon sınavlarından 2 kere üst üstü kaldım. Sınavdan kalma nedenim asla trafiği tehlikeye sokacak bir nedenden değildi. Bu yüzden çok da üzülmedim açıkçası. İlk sınavda, süremin az kaldığı bildirimi yapıldıktan sonra heyecanlandığım için kaldım. İkinci sınavda da paralel park esnasında belirtilen çizginin iki parmak yanında park ettiğim için kaldım. Nihayetinde üçüncü sınavda ehliyetimi aldım. Kuralların sıkı olmasını ve ehliyet verirken fazla hassas davranmalarını anlayabiliyorum ama bazen de gereğinden fazla prosedürlere takıldıklarını düşünüyorum. Direksiyon sınavları bence olması gerekenden biraz fazla zor.” dedi.

SÜRÜCÜ ADAYI SINAVLARI NE ZAMAN? NASIL YAPILIR?

Motorlu taşıt sürücü kursiyerleri sınavları takvimi her ay, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanmaktadır. Sürücü adayı sınavları, her ayın belirli günlerinde düzenlenmektedir. Adaylar öncelikle yazılı sınava katılmakta, yazılı sınavda başarılı olan adaylar daha sonra direksiyon eğitimi alarak direksiyon sınavına katılmaktadır.

H.Nesibe Solak