BURDUR’DA İLK 7 AYDA 297 NARKOTİK OLAYI MEYDANA GELDİ
Burdur’da ilk 7 ayda narkotik suçlarla mücadele kapsamında 297 olay meydana geldi.
Burdur Valisi Tülay Baydar Bilgihan başkanlığında asayiş ve güvenlik toplantısı yapıldı. Toplantıda ilk 7 ayda meydana gelen olaylara ilişkin verileri paylaşan Vali Baydar Bilgihan, 2026 yılı içerisinde uyuşturucu ticareti suçundan 69, kullanmak ve diğer suçlardan 228 olmak üzere toplam 297 olay meydana geldiğini açıkladı. Vali Baydar Bilgihan, 68 şüphelinin ise tutuklandığını belirtti.
İlk 7 ayda gerçekleştirilen operasyonlarda, toplam 32 kilo 7 gram uyuşturucu madde ele geçirildi. Ele geçirilen maddeler şu şekilde:
- 15 kilo 248 gram uyuşturucu madde,
- 1 kilo 393 gram uyuşturucu madde,
- 192 gram uyuşturucu madde,
- 15 kilo 142 gram uyuşturucu madde,
- 28 gram uyuşturucu madde,
- 4 gram uyuşturucu madde
- 336 adet sentetik ecza,
- 165 adet uyuşturucu madde,
- 18 adet uyuşturucu madde,
- 236 kök hint keneviri ele geçirildi.
1 ayda 47 olay
2026 Yılı Temmuz ayında meydana gelen olaylara da değinen Vali Baydar Bilgihan, temmuz ayı içerisinde uyuşturucu ticareti suçundan 14, kullanmak ve diğer suçlardan 33 olmak üzere toplam 47 olay meydana geldiğini belirtti. Gözaltına alınan 18 şüpheli ise tutuklandı.
H.Nesibe Solak







.webp)

