BURDUR’DA EĞİTİM İÇİN ORTAK AKIL BULUŞMASI: “BURDUR EĞİTİM ÇALIŞTAYI” BAŞLADI

BURDUR’DA EĞİTİM İÇİN ORTAK AKIL BULUŞMASI:  “BURDUR EĞİTİM ÇALIŞTAYI” BAŞLADI

BURDUR’DA EĞİTİM İÇİN ORTAK AKIL BULUŞMASI: İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ KOORDİNESİNDE  “BURDUR EĞİTİM ÇALIŞTAYI” BAŞLADI

Müdür Dinç, “Eğitim; bir milletin geleceğini inşa eden en güçlü güçtür” dedi.

Eğitim süreçlerinin geliştirilmesi, sahadan gelen görüşlerin değerlendirilmesi ve ortak akıl oluşturulması amacıyla planlanan çalıştay, üç aşamalı gerçekleştirilecek. Çalıştay oturumları Burdur Öğretmenevi Müdürlüğü İstasyon Caddesi Şubesi’nde gerçekleştirilecek.

 

Çalıştay, 16 Şubat 2026 Pazartesi günü 09.00-12.00 arası öğrenci çalıştayı ile başladı.  18 Şubat 2026  Çarşamba günü  öğretmen çalıştayı ile devam edecek.  20 Şubat 2026 Cuma günü idareciler çalıştayı ile son bulacak.

İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz AR-GE Birimi koordinesinde hayata geçirilen İl Eğitim Çalıştayı’nın ilimizde eğitim süreçlerini katılımcı, veri temelli ve sürdürülebilir bir modelle yeniden ele alma iradesini ortaya konulacak. Çalıştaya il genelinde belirlenen 14 ilkokul, 14 ortaokul ve 14 lise olmak üzere toplam 42 okulun katılacak.

Yetkililer verdiği bilgide: “Üç gün sürecek programımız, eğitimin tüm paydaşlarını kapsayan, kademeli ve bütüncül bir değerlendirme modeli üzerine yapılandırılmıştır.

BİRİNCİ GÜN – ÖĞRENCİ ÇALIŞTAYI

Her okuldan bir öğrencinin katılımıyla toplam 42 öğrencimiz, kendilerine önceden iletilen yapılandırılmış soru formları doğrultusunda; eğitim-öğretim süreçlerinde karşılaştıkları güçlükleri, okul iklimine ilişkin görüşlerini, öğrenme süreçlerine dair beklentilerini ve çözüm önerilerini paylaşacaklardır. Bu aşamada öğrencilerimizin görüşleri yalnızca dinlenmekle kalmayacak; sistematik biçimde kayıt altına alınarak analiz edilecektir.

 İKİNCİ GÜN – ÖĞRETMEN ÇALIŞTAYI

Aynı okullardan farklı branşlarda öğretmenlerimizin katılımıyla gerçekleştirilecek ikinci aşamada; öğrenci çalıştayından elde edilen bulgular değerlendirilecek, öğretmenlerimiz için hazırlanan soru setleri doğrultusunda öğretim süreçleri, ölçme-değerlendirme uygulamaları, okul iklimi ve mesleki gelişim başlıkları ele alınacaktır. Bu oturum; saha deneyiminin sistematik veriye dönüşmesini sağlayacaktır.

ÜÇÜNCÜ GÜN – YÖNETİCİ ÇALIŞTAYI

Üçüncü gün ise okul yöneticilerimizin katılımıyla; öğrenci ve öğretmen çalıştaylarının çıktıları bütüncül biçimde değerlendirilecek, yönetsel perspektiften öncelikli sorun alanları belirlenecek, uygulanabilir ve ölçülebilir çözüm önerileri geliştirilecektir. Bu üç aşamalı yapı sayesinde; sorunların kaynağından başlayarak yukarı doğru ilerleyen, yatay ve dikey iletişimi güçlendiren bir değerlendirme modeli uygulanmış olacaktır. Çalıştay sonunda elde edilecek tüm çıktılar; analiz edilerek il geneline yönelik somut, takvime bağlanmış ve izleme-değerlendirme mekanizması bulunan bir eylem planına dönüştürülecektir. Amacımız; yalnızca mevcut durumu tespit etmek değil, ilimiz için sürdürülebilir bir eğitim geliştirme modeli ortaya koymaktır. Bu çalıştayın; katılımcı yönetim anlayışını güçlendiren, ortak aklı önceleyen ve ilimizin eğitim kalitesine uzun vadeli katkı sunacak önemli bir adım olduğuna inanıyoruz.”

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ DİNÇ  ÇALIŞTAY AÇILIŞINDA YAPTIĞI KONUŞMADA : “EĞİTİM; BİR MİLLETİN GELECEĞİNİ İNŞA EDEN EN GÜÇLÜ GÜÇTÜR” SÖZLERİNE VURGU YAPTI

Burdur İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Necmeddin Dinç, çalıştayın açılışında yaptığı konuşmada “Eğitim; bir milletin geleceğini inşa eden en güçlü güçtür. Bizler de ilimiz genelinde yürütülen eğitim-öğretim faaliyetlerini bütüncül bir yaklaşımla değerlendirmek, sahada karşılaşılan sorun alanlarını tespit etmek ve çözüm odaklı, uygulanabilir politikalar geliştirmek amacıyla bu çalıştayı gerçekleştiriyoruz.” dedi.

Müdür Dinç konuşmasının devamında şunları kaydetti: “Bu çalıştay, aynı zamanda Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli vizyonunun sahadaki yansımasıdır. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli; bilgiyle donanmış, değerleriyle bütünleşmiş, millî ve manevi kimliğini özümsemiş, eleştirel düşünebilen, üretken ve sorumluluk sahibi bireyler yetiştirmeyi hedeflemektedir. Akademik başarıyı; ahlaki gelişim, karakter eğitimi ve kültürel köklerle birlikte ele alan bu model, eğitim anlayışımızda bütüncül bir dönüşümü ifade etmektedir.

Bizler de Burdur’da eğitim süreçlerimizi bu vizyon doğrultusunda sürekli geliştirmek, öğrencilerimizi sadece sınavlara değil; hayata hazırlamak sorumluluğunu taşıyoruz. Bu nedenle öğrencilerimizin sesi, öğretmenlerimizin birikimi ve yöneticilerimizin tecrübesi bizim için son derece kıymetlidir. Çünkü eğitimde kalıcı başarı; ortak akıl ve güçlü iş birliği ile mümkündür. Üç gün sürecek bu çalıştayda;İlk gün öğrencilerimizin görüş ve önerilerini, İkinci gün öğretmenlerimizin değerlendirmelerini, Üçüncü gün ise okul yöneticilerimizin katkılarını sistematik bir şekilde ele alacağız. Eğitim bir ekip işidir. Ortak hedefimiz; çocuklarımızın ve gençlerimizin potansiyellerini en üst düzeyde gerçekleştirebilecekleri bir eğitim ortamı oluşturmaktır. Bu çalıştaydan çıkacak her fikir, her öneri Burdur’un eğitim vizyonuna değer katacaktır.” 

Halil İbrahim Kara