BURDUR’DA ÇİFTÇİLER İÇİN KRİTİK GÜN: ÇKS ÜRÜN GÜNCELLEME BAŞVURULARI BUGÜN BAŞLADI!
Burdur’da Çiftçiler İçin Kritik Gün: ÇKS Ürün Güncelleme Başvuruları Bugün Başladı!
Burdur İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 2026 üretim yılına dair Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) ürün değişikliği ve beyan işlemleri hakkında önemli bir duyuru yayımladı. Binlerce üreticiyi ilgilendiren sürecin ilk aşaması bugün itibarıyla resmen başladı.
Ürün Değişikliği İçin Son Gün 15 Nisan
Çiftçiler, 2026 üretim yılına ait ürün değişikliği başvurularını bugünden itibaren gerçekleştirebilecek. Başvurular e-Devlet kapısı üzerinden yapılabileceği gibi, şahsen İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine müracaat ederek de tamamlanabilecek. Bu işlemler için son tarih 15 Nisan 2026 olarak açıklandı.
İkinci ve Üçüncü Ekim Beyanları İçin Haziranda Süre Doluyor
Birinci üretim dönemi için başvurusu bulunan çiftçilerin, üretim yılına ait sonraki ürünlerine (silajlık mısır, ayçiçeği vb.) yönelik bildirimleri için ise takvim daha geniş tutuldu. İkinci ve üçüncü ekim/dikim beyanları 30 Haziran 2026 tarihine kadar yapılabilecek.
Başvuru Kanalları Neler?
Üreticiler işlemlerini şu yöntemlerle yapabilir:
- e-Devlet Üzerinden: Dijital ortamda hızlı başvuru imkanı.
- Müdürlükler: Burdur İl veya bağlı bulunan İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri.
Haber Merkezi
.jpg )








