BURDUR'DA 'AKDENİZ ESİNTİSİ' TEMALI DÖŞEMEALTI HALILARI SERGİSİ AÇILDI

BURDUR'DA 'AKDENİZ ESİNTİSİ' TEMALI DÖŞEMEALTI HALILARI SERGİSİ AÇILDI

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Bucak Emin Gülmez Meslek Yüksekokulu tasarım bölümü öğretim görevlisi Ayşe Yıldırım ‘Akdeniz Esintisi’ temasıyla geleneksel Burdur Döşemealtı Halıları, motiflerinin  olduğu sergiyi 28 Eylül 2023 Perşembe günü Burdur Şehir Kulübü Terası Sergi salonunda açılışını gerçekleştirdi.

Sergide basın mensuplarına açıklamada bulunan Ayşe Yıldırım eski değerlerin kaybolduğuna değinerek, bunları biraz olsun yaşatılması için önemli bir çalışma olduğunu dile getirdi. Ayşe Yıldırım açıklamasında:

“Dokumalar üzerine uzmanlaşmaya çalışıyorum. Bugün burada döşemealtı halıları, motifleri ile ilgili sergi açılışındayız. Döşemealtı halılarının, daha doğrusu geleneksel Türk El Sanatlarımızın yaşatılması adına, gelecek nesillere aktarılması adına böyle bir çalışmanın yapılması beni çok mutlu etti. O yüzden bugün Burdur Belediyesi’ne ait Şehir Kulübü’nde Döşemealtı Halılarının biraz stilize edilmiş, biraz modernize edilmiş motiflerinden yola çıkarak yaptığım tasarımların dokunmuş haliyle bir sergisi vardı. Buraya nasipmiş. Böyle bir çalışma yapıyoruz.  Faydalı olacağına inanıyorum. Çünkü Türklerin yaşamında Anadolu’da dokumalar çok önemli, yaşatılması gerekiyor. Artık eski değerini kaybetmeye başladığını üzülerek görüyoruz. Bu değerlerin biraz yaşatılması adına, en azından var olanların korunması, saklanması, gelecek nesillere aktarılması açısından önemli bir çalışma olduğuna inanıyorum. Bundan sonraki yapılacak çalışmaları da kaynak oluşturacağım için çok mutluyum.” Sözlerine yer verdi.

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, CHP Burdur İl Başkanı Şengül Tekin, bazı akademisyenler ve halkın katıldığı sergi, 28-29 Eylül tarihlerinde açık olacak.

Hale Pak