Flaş Haber Yeni

BURDUR’DA 42 BİN ÖĞRENCİ KARNE HEYECANI YAŞAYACAK

BURDUR’DA 42 BİN ÖĞRENCİ KARNE HEYECANI YAŞAYACAK

BURDUR’DA 42 BİN ÖĞRENCİ KARNE HEYECANI YAŞAYACAK

Burdur’da 2025-2026 eğitim öğretim yılı 26 Haziran 2026 Cuma günü sona erecek. İl genelinde öğrenim gören 42 bin 82 öğrenci, gelişim raporları ve karnelerini alarak yaz tatiline başlayacak.

Burdur İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenecek resmi karne töreni, 26 Haziran 2026 Cuma günü saat 09.00’da Özboyacı İlkokulu’nda gerçekleştirilecek. Törende öğrencilerin karne sevinci paylaşılırken, eğitim öğretim yılının genel değerlendirmesi de yapılacak.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü verilerine göre Burdur genelinde 3772 kadrolu ve 128 ek ders karşılığı olmak üzere toplam 3900 öğretmen görev yapıyor. Eğitim faaliyetleri 260 okul ve kurumda sürdürülüyor.

Karne alacak öğrencilerin dağılımı ise 5 bin 426 okul öncesi, 12 bin 595 ilkokul, 12 bin 592 ortaokul ve 9 bin 469 lise öğrencisi olmak üzere toplam 42 bin 82 öğrenci olarak açıklandı.

Yaklaşık dokuz aylık eğitim maratonunu tamamlayan öğrenciler, karnelerini aldıktan sonra yaz tatiline çıkacak. Milli Eğitim Bakanlığı çalışma takvimine göre 2026-2027 eğitim öğretim yılında uyum haftası 7-11 Eylül 2026 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Yeni eğitim öğretim yılının birinci dönemi ise 14 Eylül 2026 tarihinde başlayacak.

Karne töreninde Burdur protokolü, eğitim yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve velilerin bir araya gelmesi bekleniyor. Öğrenciler, yoğun geçen bir eğitim döneminin ardından yaz tatiline başlamanın heyecanını yaşayacak.

Halil İbrahim Kara