Flaş Haber Yeni

BURDUR’A MÜJDE! 3 TANE SPOR TESİSİNİN PROJELERİ ONAYLANDI

BURDUR’A MÜJDE! 3 TANE SPOR TESİSİNİN PROJELERİ ONAYLANDI

Burdur’da 3 tane yeni tesisin projeleri onaylandı.

AK Parti İl Başkanı Mustafa Özboyacı, AK Parti Burdur Milletvekili Adem Korkmaz ve Cumhur İttifakı Burdur Belediye Başkan Adayı Mehmet Şimşek’in katılımıyla, 27 Mart 2024 Çarşamba günü saat 11:30’da Burdur Merkez Spor Salonu’nda “Burdur’a Yapılacak Yeni Spor Tesislerinin Lansmanı” yapıldı.

 

Lansmanda, Burdur İline Çok amaçlı Spor Salonu, Okul Tipi Spor Salonu ve Çendik Kamp Eğitim Merkezi’nin yapılacağı ve Projelerin Bakanlık tarafından onaylandığı müjdesi verildi.

Lansmanda konuşan AK Parti Burdur İl Başkanı Mustafa Özboyacı, : “Malumunuz biiyorsunuz daha öncesinde Gençlik ve Spor Bakanımız Osman Aşkın Bak’ın Burdur’umuzda ağırlamıştık. Burdur’umuzla alakalı daha önce yapılmış projelerimiz vardı bekleyen. Burdur ziyareti sırasında ilave ettiğimiz projelerimiz de olmuştu. Sağ olsun sayın Bakanımız yakinen ilgilendi konularla. Ve hali hazırda 3 tane projemiz, bizim öncelikli olarak talep ettiğimiz 3 tane projemizi hızlı bir şekilde onayladı sayın bakanımız.  Öncelikle bu projelerimizin Burdur’a hayırlı olmasını diliyoruz.   

İlçelerimizle alakalı olarak taleplerimizde vardı, inşallah önümüzdeki süreçte ilçelerimizle alakalı projelerimizde inşallah onaylanacaktır. Bizim talebimiz öncelikle çok amaçlı spor salonuydu. Hemen arkamızdaki boşluğa (Merkez Spor Salonu’nun yan kısmı) yapılacak bu spor salonumuz. İçerisinde antrenman sahalarının olacağı, 7’den 70’e vatandaşlarımızın kullanabileceği bir salon olacak. Diğeri Çendik kamp eğitim merkezi.

Biliyorsunuz orada bir ilçe binamız vardı. Zaten mevcutta biz orayı güçlendirerek tekrardan faaliyete geçirilmesiyle ilgili bir talebimiz olmuşu. O da ihale aşamasında. önümüzdeki haftalarda ihaleye çıkılacak. Ve en önemlisi bizim mahallelerdeki gençlerimizi, vatandaşlarımızı ve aynı zamanda öğrencilerimizi sporla buluşturabileceğimiz, okul tipi spor salonlarımız. bizim bunu biliyorsunuz, belediye ile alakalı bizim projelerimiz arasında mahallelerimizdeki sosyal tesisler vardı. Bunların ikisini inşallah birleştirerek spor alanı olmaya mahallelerimiz öncelikli olmak üzere okul bahçelerinde spor salonları oluşturarak hem öğrencilerimiz, öğrencilerimizin olmadığı süreçte de mahalle halkımızın kullanabileceği spor salonları inşa etmek. İnşallah bununla alakalı ilk salonumuzun onayını aldık. Bununla alakalı mahallelerimizde çeşitli yerlerde incelemeleri şuan da yapıyoruz. Milli eğitimimizle, Gençlik sporumuzla beraber önümüzdeki süreçte bunun yeri netleştikten sonra hızlı bir şekilde çalışmalara başlayacağız. Salonumuzu inşa ettikten sonra mahallelerimizden gençlerimiz, yaşlılarımız, gündüz öğrencilerimiz bu salonları kullanabilecekler.” dedi.

İl Başkanı Özboyacı, projelerin onaylanmasına katkı sunan başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'a, milletvekillerine, bu işte emeği olan herkese teşekkür etti.

H. Nesibe Solak