BURDUR PAZARI’NDA YENİ GÖZDE

Burdur Pazarı’nda Taze Fındık Rüzgârı: “Hem Lezzetli Hem Şifalı”
Burdur pazarında son günlerin en dikkat çeken ürünlerinden biri taze fındık oldu. Yeni mahsul olarak tezgâhlarda yerini alan taze fındık, kilosu 150 TL’den satışa sunulurken, hem lezzeti hem de sağlık açısından sunduğu faydalarla vatandaşların ilgisini çekiyor.
Besin değeri açısından oldukça zengin olan fındık, uzmanlar tarafından her yaş grubuna tavsiye ediliyor. E vitamini bakımından güçlü bir kaynak olan fındık, kolesterolü dengeleyerek kalp sağlığını korumaya yardımcı oluyor. İçerdiği Omega-3 ve B vitaminleri sayesinde ise özellikle beyin gelişimini destekleyici etkileriyle öne çıkıyor.
Fındık; protein, lif ve sağlıklı yağ içeriği sayesinde uzun süre tokluk hissi veriyor ve gün boyu enerji sağlıyor. Aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendiren mineraller bakımından da zengin olan bu doğal atıştırmalık, özellikle kış aylarına hazırlık sürecinde sofralarda yer alması gereken besinler arasında gösteriliyor.
Pazarda fındık satan esnaflar, taze fındığın sezonluk bir ürün olduğunu ve sınırlı bir süre tezgâhlarda kalacağını belirterek, almak isteyen vatandaşların ellerini çabuk tutmaları gerektiğini vurguluyor. Vatandaşlar ise fiyatının yüksek olmasına rağmen, fındığın doğal ve şifalı bir ürün olması nedeniyle tercih ettiklerini ifade ediyor.
Hatice Nesibe Solak