Flaş Haber Yeni

BİSİKLET TURU ALANYA'DA BAŞLADI

BİSİKLET TURU ALANYA'DA BAŞLADI

58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu Alanya'da başladı

Cumhurbaşkanlığı himayesinde Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen 58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu (Tour of Türkiye 2023) Antalya'nın Alanya ilçesinden başladı.

Etabın startı, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya, Antalya Valisi Hulusi Şahin ve Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu'nun da aralarında bulunduğu protokol üyelerince Alanya İskele Meydanı'ndan verildi.

Turun 135 kilometrelik Alanya-Antalya etabına, 24 takımdan 163 bisikletçi katılıyor.

Yarış, 15 Ekim'deki İstanbul-Sultanahmet etabıyla sona erecek.

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun tanıtıma katkısı değerlendirildi

58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun yarış direktörü Vladimiros Petsas, "Tour of Türkiye"nin ülkenin tanıtımı için çok önemli olduğunu ifade etti.

Vladimiros Petsas, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bisiklet turunun Türkiye için kazanımlarını değerlendirdi.

Organizasyonun ekim ayında düzenlemesinin dezavantaj olduğunu ama buna rağmen katılım gösteren takımların kalitesinin üst düzeyde olduğunu vurgulayan Petsas, "Bazı takımlar şimdiden gelecek yılın planlarını yapmaya başlıyor. Yarış döneminin dışında olmamıza rağmen buraya gelen takımların kalitesi gerçekten çok yüksek ve dağlarda çok fazla mücadele, çok fazla savaş bekliyorum." diye konuştu.

Türkiye coğrafyasının bisiklet etkinliği için eşsiz olduğunu dile getiren Petsas, özellikle yol bisikletinde bir ülkeyi tanıtan üç temel unsurun, "spor, tarih ve turizm" olduğunu belirtti.

Vladimiros Petsas "Tüm güzellikler, güzel dağlar, deniz kıyıları tanıtılacak ve tüm dünyaya yayınlanacak. Bu da insanları gelip Türkiye'yi ve Türkiye'nin güzelliklerini ziyaret etmeye çekiyor. Bu etkinliğin Türkiye'nin tanıtımına katkısı büyük olacak. Bisiklet sporunda Türkiye'yi dünya klasmanında üst sıralarda yer alan ülkeler arasına taşıyacak" değerlendirmesinde bulundu.

"AKDENİZ ÜLKELERİ VE TÜRKİYE GİBİ BU KADAR GÜZEL COĞRAFYASI OLAN BİR ÜLKE YOK"

Petsas, Türkiye'de pek çok ülkenin sahip olmadığı manzaraların bulunduğunu ve şanslı olduğunu dile getirdi.

Yunanistan'dan geldiğini vurgulayan Tour of Türkiye Yarış Direktörü Petsas, "Dağları, deniz kenarlarını biliyorum ama diyelim ki Hollanda'ya, Belçika'ya bakın onların böyle bir manzaraları yok." ifadelerini kullandı.

Türkiye dahil Akdeniz ülkelerinin sahip olduğu güzelliklere dikkat çeken Petsas, başka bölge veya ülkelerde bunların bulunmadığını söyledi.

8 ETAPTA ALANYA'DAN İSTANBUL'A

Alanya-Antalya etabıyla bugün başlayan 58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, 8 etap sonunda 15 Ekim'de İstanbul'da tamamlanacak.

Tour of Türkiye'nin diğer etapları şöyle:

2. Etap: Kemer-Kalkan (166,5 km)

3. Etap: Fethiye-Babadağ (104,1 km)

4. Etap: Fethiye-Marmaris (165,3 km)

5. Etap: Marmaris-Yalıkavak (180,6 km)

6. Etap: Bodrum-Selçuk (193,3 km)

7. Etap: Selçuk-Manisa-İzmir (159,8 km)

8. Etap: İstanbul-Sultanahmet (130,5 km)

AA