AHİLİK HAFTASI BURDUR’DA KUTLANDI

AHİLİK HAFTASI BURDUR’DA KUTLANDI

Ahilik haftası, Ahilik kültürünü ve değerlerini tanıtmak amacıyla her yıl Eylül ayının 3’ncü Pazartesi günü başlayan ve 7 gün süren bir kutlama etkinliğidir. Bu kapsamda bu yıl 36’ncısı düzenlenen Ahilik haftası kapsamında Burdur’da çeşitli etkinlikler düzenlendi.

 Ahilik Haftası kutlama programları Burdur Uzay Çatı altında saat 14.00’da başlayan etkinliklerle devam etti.  Düzenlenen Program; Burdur Valisi Türker Öksüz, Burdur AK Parti Milletvekili Adem Korkmaz, Burdur Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili İzzet Akbulut, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, ilçe Belediye başkanları, bazı kurum il müdürleri, esnaf kuruluşu başkanları ve esnafların katılımı ile gerçekleşti.

Ahilik Programı ilk olarak Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimiz için 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Ardından Burdur Belediyesi halk oyunları ekibinin gösterisi ile devam etti protokol konuşmalarının ardından Programın devamında İlin ahisi seçilen Ali İhsan Okatan’a Burdur Valisi Türker tarafından cübbesi giydirilerek ödül takdim edildi. İlin kalfası seçilen Kadir Akıncı’ya Burdur Milletvekili Adem Korkmaz tarafından, İlin Çırağı seçilen Yusuf Buğra Bacaksız’a Burdur Milletvekili İzzet Akbulut tarafından hediyeleri verildi.

Burdur Valisi Türker Öksüz’e Burdur Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Metin Sipahi tarafından hediye takdim edildi. Program yemek ikramı ile son buldu.

Hale Pak