Flaş Haber Yeni

19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ ANMA PROGRAMI

19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ ANMA PROGRAMI

 Türkiye'nin bağımsızlık mücadelesinin kahramanlarına ithafen her yıl 19 Eylül'de Gaziler Günü, Burdur Valiliği tarafından düzenlenen anma programıyla gerçekleşecek. Anma günü, Cumhuriyet Meydanı'ndaki çelenk sunma töreni ile başlayarak ve Gaziler için özel bir yemekle son bulacak.

19 Eylül1921, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Sakarya Meydan Muharebesi'ndeki başarılarından dolayı Mustafa Kemal Atatürk'e "Mareşal Rütbesi" ve "Gazilik" unvanının verildiği tarihin yıldönümü olarak, her yıl bu özel gün, ülkemiz genelinde Gaziler Günü anma programlarıyla kutlanır.

Burdur'da 19 Eylül 2023 Salı günü gerçekleştirilecek olan Gaziler Günü Anma programı, Cumhuriyet Meydanı'nda Valilik Makamı, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Burdur İl Temsilciliği'nin katılımları ile çelenk sunma töreni ile başlayacak. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Türkiye Muharip Gaziler Derneği Burdur İl Temsilciliği tarafından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma gerçekleştirilecek. Şiir okunması ile devam edecek.

Saat 10.15'te ise program, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Burdur İl Temsilciliği'nin ziyareti ile devam etti. Ardından saat 12.30'da Burdur Öğretmenevi Bahçesi'nde Gaziler Onuruna Yemek ile anma programı sona erecek.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Burdur İl Temsilcisi Hasan Okyar, verdiği röportajda, "Sakarya Meydan Muharebesi'nin muzaffer başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk'e gazilik ve mareşallik unvanının verildiği bu günde, Kurtuluş Savaşı'nda Kore'den Kıbrıs'a kadar savaşan muharip gazileri anmak ve Türkiye Cumhuriyeti'nin üniter yapısını, toprak bütünlüğünü koruma uğrundaki kahramanca mücadeleyi hatırlamak büyük bir onurdur" ifadelerini kullandı.

Hale Pak