Flaş Haber Yeni

VALİ BAYDAR BİLGİHAN’DAN “12 MART İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY’U ANMA GÜNÜ” MESAJI

VALİ BAYDAR BİLGİHAN’DAN “12 MART İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY’U ANMA GÜNÜ” MESAJI

Burdur Valisi Tülay Baydar Bilgihan, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü Ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısı ile mesaj yayımladı.

Vali Baydar Bilgihan mesajında, şu ifadelere yer verdi:

“12 Mart; milletimizin bağımsızlık iradesinin, vatan sevgisinin ve sarsılmaz karakterinin en güçlü nişanelerinden biri olan İstiklal Marşı’mızın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edildiği, milli birlik ve beraberlik şuurumuzun gönüllerde bir kez daha kuvvetle yankı bulduğu müstesna bir tarihtir.

İstiklal Marşı, aziz milletimizin istiklal uğruna gösterdiği dirayetin, vatanına duyduğu sarsılmaz sevdanın ve imanla yoğrulmuş mücadelesinin en gür sesidir. Bu ölümsüz eser, esareti asla kabul etmeyen bir milletin karakterini, hür yaşama iradesini ve bağımsızlığa olan sarsılmaz bağlılığını nesilden nesile taşıyan eşsiz bir miras olarak daima yaşayacaktır.

İstiklal Marşı’mızın şairi Mehmet Akif Ersoy’un, Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Burdur Mebusu olarak görev yapmış olması, ilimiz için ayrı bir gurur ve derin bir mana taşımaktadır. Milli Mücadele’nin ruhunu kalemine nakşeden Mehmet Akif’in Burdur’u temsil etmiş olması, şehrimizin hafızasında daima saygı, vefa ve iftiharla yaşayacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklal Marşı Şairimiz ve Burdur Mebusu Mehmet Akif Ersoy’u, İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.”

Haber Merkezi