Flaş Haber Yeni

ÜNİVERSİTELER ARASI KARATE TÜRKİYE ŞAMPİYONASI MAKÜ’DE BAŞLADI

ÜNİVERSİTELER ARASI KARATE TÜRKİYE ŞAMPİYONASI MAKÜ’DE BAŞLADI

ÜNİVERSİTELER ARASI KARATE TÜRKİYE ŞAMPİYONASI MAKÜ’DE BAŞLADI

Türkiye’nin dört bir yanından 50 üniversiteden 203 sporcu ile birlikte 70 idareci ve antrenörün katılım sağlayacağı Üniversiteler Arası Karate Türkiye Şampiyonası, Burdur’da önemli bir spor organizasyonuna sahne oldu. Şampiyonanın açılış programı 29 Ocak 2026 Perşembe günü saat 15.00’te Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.

Açılışta konuşan Üniversite Sporları Federasyonu Genel Koordinatörü Prof. Dr. Taner Bozkuş, organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ettiğini belirterek şampiyonaya 53 üniversiteden katılım sağlandığını, 94 kadın ve 129 erkek olmak üzere toplam 223 sporcunun mücadele ettiğini ifade etti.

MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar ise üniversite olarak böyle önemli bir organizasyona bir kez daha ev sahipliği yapmaktan büyük memnuniyet duyduklarını ifade ederek sporun tüm paydaşlarını ve sporcuları Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nde ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirtti. Üniversite Sporları Federasyonu ile yakın iş birliği içinde çalıştıklarını aktaran Dalgar, geçtiğimiz haftalarda düzenlenen kickboks organizasyonunun ardından karate Türkiye Şampiyonası’na da ev sahipliği yaptıklarını, önümüzdeki süreçte de farklı branşlarda organizasyonlar düzenlemeye devam edeceklerini ifade etti.

Üniversite gençliğini Burdur’da, devlet imkânlarıyla inşa edilmiş nitelikli tesislerde misafir etmeyi amaçladıklarını belirten Dalgar, gençlerin bu altyapıdan en iyi şekilde yararlanabilmesi için yoğun çaba gösterdiklerini ifade etti. Üniversitelerin artan katılımı ve gençlerin enerjisinin kendilerini son derece mutlu ettiğini dile getiren Dalgar, organizasyona katılan tüm üniversitelere, yöneticilere ve sporculara teşekkür ettiğini kaydetti.

Karatenin saygı, disiplin ve öz denetimi bünyesinde barındıran kıymetli bir spor dalı olduğunu vurgulayan Dalgar, dışarıdan sert bir branş gibi görünse de sporcuların merhametli, iyi ve topluma faydalı bireyler olarak yetiştiğini gördüklerini ifade etti. Sporun hem sağlıklı bir beden hem de sağlıklı bir zihin için en önemli araçlardan biri olduğunu belirten Dalgar, üniversitelerde spor farkındalığının son yıllarda önemli ölçüde arttığını söyledi.

Üniversite Sporları Federasyonu’nun başkan ve yönetimiyle birlikte çok nitelikli organizasyonlara imza attığını ifade eden Dalgar, müsabakaların canlı yayınlarla izlenebilmesinin ve organizasyon kalitesinin her geçen gün artmasının bunun somut göstergesi olduğunu dile getirdi. Tüm imkânların üniversite gençliğinin sporu için seferber edilmesinden gurur duyduklarını belirten Dalgar, federasyon yönetimine teşekkür ettiğini ifade etti.

Taner Bozkuş’un spor organizasyonlarındaki tecrübesine de değinen Dalgar, üniversitelerine güvenilerek çok sayıda organizasyonun Burdur’da yapılmasının kendilerini ayrıca mutlu ettiğini ifade etti. Burdur’un Teke Yöresi olarak bilinen, vatanını ve milletini seven insanların yaşadığı mütevazı bir Anadolu şehri olduğunu belirten Dalgar, Burdurluların üniversite gençliğini ve sporcuları şehirlerinde görmekten büyük memnuniyet duyduklarını aktardı.

Okulların ara tatilde olması nedeniyle öğrencilerin şehir dışında olduğunu ancak önümüzdeki organizasyonlarda MAKÜ öğrencilerinin de izleyici olarak yoğun katılım sağlayacağını ifade eden Dalgar, ilerleyen süreçte çok daha büyük organizasyonlara hep birlikte ev sahipliği yapmayı temenni ettiklerini dile getirdi. Konuşmasının sonunda tüm sporculara başarılar dileyen Dalgar, organizasyonda emeği geçen tüm personele teşekkür ettiğini ifade etti.

Şampiyonaya katılan sporcular da organizasyondan duydukları memnuniyeti dile getirdi. İstanbul Kent Üniversitesi yüksek lisans öğrencisi Ayşe Irmak, takım olarak şampiyon olduklarını belirterek organizasyonun kendileri için çok özel geçtiğini ve Burdur’u çok beğendiklerini ifade etti. Aynı üniversite adına yarışan Esra Çelik  ise müsabakaların güzel geçtiğini ve şampiyonluk yaşadıkları için mutlu olduklarını ifade etti.

Gazi Üniversitesi sporcusu Ali Efe Akbaba da yarınki müsabakalarda derece elde etmeyi hedeflediklerini belirterek en büyük amaçlarının ilerleyen süreçte uluslararası şampiyonalarda Türkiye’yi temsil etmek olduğunu ifade etti. Akbaba, maç atmosferi, tribünlerin enerjisi ve taraftar desteğinin organizasyona ayrı bir güç kattığını dile getirdi.

İLK GÜNÜN DERECELERİ BELLİ OLDU

Müsabakaların ilk gününde dereceye giren sporcular ve takımlar şu şekilde sıralandı:

Erkekler Kata – Bireysel
    •    İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa’dan Ozan Parlak – 1.
    •    Gazi Üniversitesi’nden Furkan Kaynar – 2.
    •    İstanbul Ticaret Üniversitesi’nden Ahmet Hakan Bolat – 3.
    •    İstanbul Aydın Üniversitesi’nden Fatih Arpacı – 4.

Kadınlar Kata – Bireysel
    •    Muş Alparslan Üniversitesi’nden Damla Su Türkmen – 1.
    •    İstanbul Kent Üniversitesi’nden Ayşe Yılmaz – 2.
    •    Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nden Elif Karaboğa – 3.
    •    İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa’dan Şule Azra Akbulut – 4.

Erkekler Kata – Takım
    •    Gazi Üniversitesi – 1.
    •    İstanbul Aydın Üniversitesi – 2.
    •    Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi – 3.

Kadınlar Kata – Takım
    •    İstanbul Kent Üniversitesi – 1.
    •    İstanbul Aydın Üniversitesi – 2.
    •    Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi – 3.

MAKÜ Spor Salonu’nda devam eden şampiyonada üniversiteli sporcuların centilmence mücadelesi sürüyor.

Beyza Nur Akçay