TÜRK MUTFAĞI HAFTASI’NIN SON GÜNÜNDE BURDUR'DA YEREL LEZZETLER İKRAM EDİLDİ

TÜRK MUTFAĞI HAFTASI’NIN SON GÜNÜNDE BURDUR'DA  YEREL LEZZETLER İKRAM EDİLDİ

Burdur'da düzenlenen Türk Mutfağı Haftası'nın üçüncü yılı, şehrin lezzetlerini dünya çapında tanıtmak amacıyla büyük bir coşku ve katılımla kutlandı.

Etkinlikler kapsamında, şehrin yöresel tatları ziyaretçilere sunuldu ve yoğun ilgi gördü.

Türk Mutfağı Haftası çerçevesinde düzenlenen programın ilk gününde, Burdur’un ünlü yöresel lezzetleri olan Gölhisar kavurması, ceviz çorbası, gül şerbeti, düğülcük, keşkek ve hamursuz ikram edildi. Etkinliklerin ikinci gününde ise su böreği,  üçüncü gününde ise Burdur şiş ikram edildi. Her iki gün de vatandaşlar tarafından yoğun ilgiyle karşılandı.

 

 

Burdur'un geleneksel yemeklerinin tanıtıldığı Türk Mutfağı Haftası, hem yerel halkı hem de şehir dışından gelen misafirleri bir araya getirerek, Burdur'un mutfak kültürünü geniş kitlelere tanıtmayı başardı.

SON GÜN SARMA AŞI VE PİŞİ İKRAM EDİLDİ

Burdur Valiliği’nin koordinesinde düzenlenen Türk Mutfağı Haftası’nın dördüncü günü Bakibey Konağı’nda ki programla devam etti. Burdur’un yöresel lezzetlerinden olan Sarma Aşı ve Pişi’nin ikram edildiği programa kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

  

Programda konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Emre Gürsoy, etkinliklerin Burdur için önemli bir başarı olduğunu vurguladı.

“BURDUR’UN SESİ DUYULUYOR”

Etkinlik kapsamında Burdur'un yöresel yemekleri geniş bir kitleye tanıtılırken, şehrin gastronomi turizmine katkı sağlandı. Gürsoy, hem yerli hem de yabancı misafirleri Burdur'a davet ederek, kentin zengin mutfak kültürünün daha fazla kişi tarafından deneyimlenmesini hedeflediklerini belirtti.

Gürsoy konuşmasında; “Bu yıl üçüncüsünü kutladığımız Türk Mutfağı Haftası Burdur’umuz için çok güzel oldu. Burdur lezzetlerimizi tüm dünyaya tanıttık. Şu konuda da çok iddialıyız. 81 il içinde en büyük organizasyonu Burdur yaptı. Bu konuda da çok mutluyuz. Yaklaşık 4000 kişiye ikramlarda bulunduk. Burdur’un sesi duyuluyor. Tekrar yerli yabancı misafirlerimizi bu lezzetlerimizi tatmaları için Burdur’a bekliyoruz." dedi.

Melisa Adınısever