TÜM EMEK DER BURDUR ŞUBESİ 1. OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINI TAMAMLANDI

TÜM EMEK DER BURDUR ŞUBESİ 1. OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINI TAMAMLANDI

  • MAHMUT KALKAN BAŞKAN SEÇİLDİ

Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği (TÜM EMEK DER)  Burdur Şubesi 1. Olağan Genel Kurul Toplantısını tamamladı.  Genel Kurul öncesi, Burdur Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi’nin 3. katında TÜM EMEK DER Burdur Şubesi’nin açılışı yapıldı.  TÜM EMEK DER Genel Başkanı Satılmış Çalışkan’ın katıldığı Şube açılışı sonrası kütüphane açılışı da yapıldı. Burdur Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Recep Kalkan’ın tüm esnaf ve emeklilere hediye ettiği kütüphane açılışının ardından genel kurul toplantısı gerçekleştirildi. Tek liste halinde gerçekleşen genel kurulda Mahmut Kalkan Başkan seçildi.

“TABELA DERNEĞİ OLMAYACAĞIZ”

 Kongrede kısa bir konuşma yapan Başkan Kalkan; “Doğru çizgi ve ilkeli duruşumuzla emeklilerimizin gerçek anlamda sesi olma adına yapacağımız ekonomik, sosyal ve kültürel çalışmalarla farkındalık yaratarak hayatlarına dokunuşlar yaparak ben değil, biz olduğumuzu göstereceğiz. Üyelerimizden gelen istek ve talep doğrultusunda hizmet edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Şahsım ve oluşan yönetim kurulu arkadaşlarım hiçbir zaman kimsenin adamı, hiçbir zümrenin tarafı olmadan emeklilerimizin hak ve menfaatlerini koruyacağımızı bilmenizi isterim.” dedi.

Konuşmasının devamında, “Allah’ın izni ile biz tabela derneği olmayacağız.” sözüne vurgu yapan Başkan Kalkan; “Ekibimizle birlikte Burdur’un ilçelerini tarayacağız. Üye sayımızı artıracağız. Biz yerelde gücümüzü emeklilerimiz ile paylaşacağız. Hastaneler ile anlaşacağız, kültür gezileri düzenleyeceğiz. Emeklilerimizin haklarını korumak üzere genel merkezimiz elinden geleni yapıyor.” dedi. 

“EMEKLİLER TOPLUMUN EN MAĞDUR KESİMİ HALİNE GELDİ”

TÜM EMEK DER Burdur Şubesi’nin 58. Şube olduğunu belirten Genel Başkan Satılmış Çalışkan; “Türkiye’de 58 Şubemizi açtık. Ankara’da sizin gibi dışarıdan gelen arkadaşlar için misafirhanemizi yaptık. Emeklinin ihtiyacı için ne gerekiyor ise elimizden gelen gayreti gösteriyor.  Genel merkezimizin bulunduğu bina kendisinin değil Ankara’da 4 tane ayrı dairede hizmet yapmaktadır. Şuanda da 28 tane şubemizin büroları kendisinin. İnşallah buranın da en kısa zamanda denkleştiririz. Yıllık aidatımız 35 lira. Allah’a şükür arkadaşlarımızın, dostlarımızın özveri çalışmaları ile bu noktalara geldik. Hepiniz biliyorsunuz dernekçilik bir gönül işidir. Şu anda emekliler toplumun en mağdur kesimi haline geldi. Bunun önlenmesi için çalışmalarımızı yapıyoruz.” dedi.

İŞTE KALKAN’IN YÖNETİMİ

YÖNETİM KURULU (ASİL) Mahmut Kalkan (Başkan), Bayram Sadıç, Muhammet Taşkın, Halit Aksel, Yakup Yıldız,

DENETİM KURULU (ASİL) Kemal Özeren, Kazım Deniz, Osman Kaya

ÜST DELEGE Halit Aksel, Yakup Yıldız,  Mahmut Kalkan

Halil İbrahim Kara