Flaş Haber Yeni

SALDA GÖLÜ’NDE ÇEVRE HAFTASI DOLAYISIYLA BİSİKLET TURU YAPILDI

SALDA GÖLÜ’NDE ÇEVRE HAFTASI DOLAYISIYLA BİSİKLET TURU YAPILDI

Burdur’da Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında Salda Gölü’nde bulunan bisiklet yolunda bisiklet sürme etkinliği yapıldı.

Burdur Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından ‘Temiz Hava İçin Otomobilsiz Bir Gün’ temalı kamu il müdürlüğüne bağlı personeller, öğrenciler, vatandaşlar, jandarma ve emniyet personellerinin katılımıyla bisiklet turu yapıldı.

 

Etkinlik sonrası basın mensuplarına konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdür Ali Zeren, trafikte meydana gelen kirliliğe dikkat çekebilmek adına bisiklet organizasyonu yaptıklarını söyledi.

Salda Gölü kenarında Burdur Valiliği koordinesinde oluşturulan yaklaşık 7 kilometrelik bisiklet yolunda koruma ve kullanımın örneklerini sergilediklerini dile getiren Müdür Zeren:

 “Yoğun bir katılımla biz bu programı gerçekleştirdik. Korunan bir aranın kullanılabilir olduğunu da göstermiş olduk. Aynı zamanda sağlıklı bir yaşam temasını öne çıkardık. Bugün ki etkinliğe yoğun bir katılım oldu. Öğrencilerimiz katıldı. Ben katılan herkese teşekkür ediyorum. Bütün vatandaşların alanın korunması gerektiğinin bilincinde olmasını istiyorum.” dedi.

Kurban Bayramı’nın yaklaştığını ve Salda Gölü’ne gelecek olan vatandaşların daha bilinçli olmalarını ve çevreyi temiz tutmaları konusunda konuşan Zeren:

 “Bu süreçten sonra yakında bayram geliyor. Salda’yı biz korumaya çalışıyoruz. İnsanlarımız fıtraten değer verdikleri şeyleri koruyor. Salda Gölü bizim değer verdiğimiz bir alan. Bugün bizlere miras kalan alanı biz görüyoruz. Güzelliklerini idrak ediyoruz. Bizden sonraki nesillere de ancak koruyarak biz bunları aktarabiliriz. Bayramda gelecek tüm vatandaşları bu güzelliklerden istifade ederken tüm güzelliklerini bir sonraki nesillere aktarması çabası göstermesini temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.

 

Hale Pak