Flaş Haber Yeni

SAGALASSOS MANZARALI TOKİ’LER YÜKSELİYOR

SAGALASSOS MANZARALI TOKİ’LER YÜKSELİYOR

Ağlasun’da ilk olan Sagalassos Antik Kenti manzaralı TOKİ Konutları 2024 Haziran - Temmuz aylarında teslim edilmeye hazırlanıyor. 


Ağlasun Belediye Başkanı Ali Ulusoy, Ağlasun halkının teslimini merakla beklediği TOKİ konutları ile ilgili yaptığı açıklamada: “  TOKİ Konutları 133 daireden ve 8 bloktan oluşuyor. 8 bloğun 6 bloğu sosyal konut olarak geçmektedir. Bu 6 blok 2+1 şeklinde net 65 metrekareden; kalan 2 blok ise 3+1, net 85 metrekareden oluşmaktadır. Halen daha yapım aşaması devam ederken 2 bloğun çatısı tamamlanacak. 8 bloğun kaba inşaatı 2-3 tane bloğun da içi bitti. Elektriği, tesisatı döşeniyor.  Hızlı bir şekilde yapımı tamamlanıp 2024 Haziran- Temmuz gibi vatandaşlarımıza teslim edilecek.” dedi.
Başkan Ulusoy, doğal dokunun bozulmaması için zemin +2, zemin + 3 talebinde bulunduklarını, o dönem için, zemin +2 – zemin + 3’ün maliyetinin çok olacağını savunduklarını söyledi. Yine de binaların zemin +5 yani yerden 4-5 kat yüksek olduğunu da ekledi. 


BİNALAR TAMAMEM MERMER KAPLAMALI


Başkan Ulusoy: “Bununla birlikte konutların geçen yıl ki ihaledeki maliyeti 1 milyon 350 bin TL civarlarında görünüyordu. Ancak maliyet arttı. Bunun nedeni ise müteahhitler, Sagalassos’tan dolayı binaları komple mermer ile yaptılar.  Binaların dışı komple mermer giydirmedir. Silüet bozulmasın diye özel site havasında çok güzel bir proje burası dediler. İnat etmedik çünkü projenin de bir an önce yapılması gerekiyordu. “TOKİ nerede?” diye vatandaşlardan serzeniş olunca birinci etap olarak başlayalım dedik.” ifadelerine yer verdi.
Devamında: “Burası 27 bin 700 metrekareye sahip bir ala, şahıstan aldık burayı. Çok güzel konumu olan ve zemin yapısı çok iyi olan bir yer. Burada biz bir 7-8 ay gibi geciktik. Çünkü ilk etapta Antalya’da Doğal Varlıkları Koruma Kurulu’ndan olumlu bir görüş almak için uğraştık. Burası sit alanı değil aslında buradaki yol tam sit alanını kesiyordu. Bu yolun batı tarafı sit geçiş alanı, bu yol tarafı da sit bitiş alanı. Tam sınır olduğu için doğal dokuyu bozmasın diye uğraştık. Olumlu görüş verildi ancak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan da gönderdiler. Bu Bakanlıkta bakan yardımcısı vardı. Buraya geldi o dönem ki vekillerimizle birlikte, bölgeyi her yerden inceledi. “Burası çok engel teşkil etmez. “dedi. Çünkü Bursa’da Uludağ’da olumsuz bir örneği varmış.  Bu süreç ihaleye çıkış aşamasında 7-8 ay gecikmemize neden oldu. Daha sonra hızlandık, depremden önce yer teslimi yapıldı. Depremden sonra da müteahhit arkadaşımız geldi, depremle ilgili vs. gerekli incelemelerde bulundu. Ardından düğmeye basıldı. Hızlı bir şekilde binalarımız yükseldi.” sözlerine yer verdi. 

AĞLASUN İÇİN FARKLI VE İLK DEFA YAPILAN BİR PROJE 


Sagalassos TOKİ Binaları önünde açıklama yapan Ağlasun Belediye Başkanı Ali Ulusoy: “Biz vatandaşlarımızın ödemelerini bekliyoruz. Neden ödemelerini istiyoruz? 133 kişinin ismi, yedek isimlerle birlikte belli. Almak isteyen çok arkadaşımız var ama maliyet belli değil. O zaman ki maliyet yani proje başlarken TOKİ’nin bildirdiği fiyat 850 bin lira civarıydı. Bu artışlardan sonra fiyat nedir? Ne olur? Herkes alır mı? Almayanların yerine başka bir müşteri mi bulunur ? bunlar belli değil.” ifadelerine yer verdi. 

Devamında Başkan Ulusoy, projenin Ağlasun için ilk defa yapılan ve  farklı bir proje olduğunu sözlerine eklerken; bu tarz projelerin de devamının  geleceğini vurguladı.

 

 

H.NESİBE SOLAK