MİLLETVEKİLİ MUSTAFA OĞUZ, TARIM DESTEK POTANSİYELİ ÜZERİNE KONUŞTU

MİLLETVEKİLİ MUSTAFA OĞUZ, TARIM DESTEK POTANSİYELİ ÜZERİNE KONUŞTU

Burdur Valiliği ve Tarım İl Müdürlüğü tarafından Zeytin Yetiştiriciliği Proje Tanıtımı ve Fidan Dağıtımı programı gerçekleştirildi. Merkeze bağlı İlyas Köyü’nde çiftçilere destek amacıyla 4 bin zeytin fidanı dağıtıldı. Burdur genelinde ise 25 bin zeytin fidanı çiftçilere ulaştırıldı.

Programda konuşan Milletvekili Mustafa Oğuz, etkinliğin önemine vurgu yaparak, tarım alanında yapılan çalışmaların ve çiftçilere sağlanan desteklerin önemine dikkat çekti. Oğuz, Türkiye'nin zeytin üretimindeki potansiyeline değinirken, bu projenin köylülere ve tarıma katkı sağlayacağını belirtti. Oğuz konuşmasında; “Ben de böyle bir etkinlikte özellikle Vali beyimizin, valiliğimizin koordinesi ile hem kurumların aktif çalışması adına hem de vatandaşla köylülerimizle bir araya gelmek adına böyle bir etkinlikte bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Malumunuz Türkiye zeytin üretiminde özellikle dünyada yüzde 15'lik gibi büyük bir kesime hitap ediyor. Her geçen yılda bilinenin ya da söylenenin aksine zeytin varlığımız buna bağlı da diğer ağaç varlıklarımız artmakta, sadece zeytinle alakalı bir örnek vermek istiyorum.  Son 20 yılda Türkiye'de zeytin ağacı varlığının yüzde 91 artarak artık yani belirli bir seviyeye geldiğini buna bağlı olarak da hem zeytinyağı üretiminde hem de zeytine bağlı üretimlerde katma değer getirdiğini biliyoruz. 
Özellikle tarımsal alanların etkili kullanılması adına hem bakanlığımız bünyesinde hem il müdürlüğümüzün hem de il özel idaremizin Valilik koordinesinde bu işe paydaş olması; vatandaşlarımızın, hemşerilerimizin de bu konuda üretici olarak bu paydada bulunmaları bizleri son derece mutlu ediyor.” ifadelerine yer vererek, yaklaşık olarak 25 bin fidanın köylülere ulaştırılacağını belirtti. Milletvekili Mustafa Oğuz, bu projeyle fidan sayısının toplamda 90 bine fidana kadar artacağını söyledi.

Hale Pak