Flaş Haber Yeni

MAKÜ YEM BİTKİSİ ÜRETMEYE DEVAM EDİYOR

MAKÜ YEM BİTKİSİ ÜRETMEYE DEVAM EDİYOR

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nde (MAKÜ) yem bitkilerinin ekilmesine başlandı.

MAKÜ Tarım Hayvancılık ve Gıda Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Merkez Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalarda yaklaşık olarak 3 bin dekarlık alana farklı yem bitkileri ekiliyor.

Yem bitkisi ekimi sırasında gazetecilere röportaj veren MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar: “Üniversitemizin çiftliğine bağlı yaklaşık 2 bin 503 dekarlık bir alanda yem bitkisi türleri ekiyoruz. Bu yılki çalışmalar içinde tarlaların bir bölümü ekildi bir kısmında da hazırlık çalışmaları devam ediyor. Daha önceden üniversitenin kuruluş sürecinde üniversitemize tahsis edilmiş olan arazinin en etkili şekilde değerlendirilmesi noktasında yoğun bir çaba sarf ediyoruz.” dedi.

“BU ÇALIŞMA ASLINDA BİR UYGULAMA ZEMİNİ”

Rektör Dalgar, ekilen ve hasat edilen ürünlerin hem üniversitenin çiftliğinde bulunan hayvanların ihtiyaçları karşılamak hem de hocaları yem bitkisi üzerine yapmış olduğu bilimsel araştırmalar için bir uygulama zemini oluşturduğuna değindi.  Bu çerçevede üniversitenin bu arazisinin değerlendirildiğini aynı zamanda buradan elde edilen gelirle de bilimsel araştırmaların fonlamasının yani kendi araştırmalarına kendi öz kaynaklarıyla, öz gelirleriyle fonlamasını amaçladıklarını vurguladı.

ÖNCEKİ YILLARDAN ELDE EDİLEN VERİLER BU YILI DAHA DA YUKARI TAŞIMAK

MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, bu çalışmada iklim şartlarının, arazi koşullarının önemli olduğuna, bunun yanında, uzman hocaların yaptığı çalışmalarla her yıl verimi biraz daha artırmalarının da önemli olduğuna değindi. Önceki yıllardan edinilen tecrübeler, bilimsel raporlar çerçevesinde her yıl bu verimi daha yukarıya taşımaya çalıştıklarını bunu yaparken de elde edilen sonuçların başta Burdur’daki çiftçiler olmak üzere İl Tarım Müdürlüğü ile birlikte bu tecrübeyi bu bilgiyi paylaştıklarını dile getirdi.

GEÇEN YIL VERİM OLDUKÇA İYİYDİ

MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, geçen yıl arpanın dekarda 550 kilograma kadar ulaştığın belirterek geçen yıl ki verimin de oldukça iyi olduğuna ve bu yıl da güzel bir netice alacaklarını ümit ettiğini dile getirdi. Açıklamasının sonunda: “Emek veren bütün arkadaşlarımıza üniversitemiz adına teşekkür ediyorum.” dedi.

 

H.Nesibe SOLAK