Flaş Haber Yeni

MAKÜ 2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MEZUNLARINI UĞURLADI

MAKÜ 2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MEZUNLARINI UĞURLADI

•             MAKÜ’DE 2022-2023 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ AKADEMİK YILI SONA ERDİ

•             5 Bin 382’si lisans, 6 bin 64’ü ön lisans olmak üzere toplam 11 bin 446 MAKÜ  öğrenci mezun  oldu

 

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) 2022-2023 eğitim-öğretim dönemi akademik yılı sona erdi. MAKÜ’ye bağlı  Burdur Merkez,  Ağlasun, Bucak, Gölhisar, Altınytayla, Yeşilova, Çavdır ve Tefenni’deki fakülte ve meslek yüksekokullarını 2022-2023 eğitim öğretim yılında tamamlayan   5 bin 382’si lisans, 6 bin 64’ü ön lisans olmak üzere toplam 11 bin 446 öğrenci mezun oldu.

burdur haberlerimaküburdur makü

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörlüğü 2022-2023 eğitim-öğretim dönemi akademik yılı sona ermesi dolayısı ile ‘Mezuniyet Töreni’ düzenledi.

MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar’ın 23 Haziran 2023 Cuma günü saat 15.00’da Burdur Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başlayan mezuniyet töreni, MAKÜ İstiklal Yerleşkesindeki MAKÜ Stadyumunda devam  devam etti. MAKÜ Stadyumunda mezuniyet töreni saat 18.00’da başladı.

MAKÜ İstiklal Yerleşkesi MAKÜ Stadyumunda gerçekleşen mezuniyet törenine; Burdur Valisi Ali Arslantaş, Ak Parti Burdur Milletvekilleri Prof. Dr. Adem Korkmaz, Mustafa Oğuz, CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, Isparta Milletvekili Hasan Basri Sönmez, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Kara, Adalet Komisyonu Başkanı Musa Talih,  MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, Baro Başkanı Ramazan Gedik, İl Jandarma Komutanı J. Alb Mustafa Güder, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, İl Genel Meclisi Başkanı Murat Akbıyık, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Asım Ertilav, Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal, Burdur Belediye Başkan Vekili Hülya Eraslan,Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ömer Tekşen, Prof. Dr. Hakan Öner ve Prof. Dr. Oğuz Gürsoy, Genel Sekreter Ali Nihat Gündüzalp, protokol üyeleri, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Bu yıl yaklaşık 11 bin 450 öğrencinin mezun olduğu MAKÜ Stadyumundaki tören Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Şehitlerimiz için 1 dakikalık saygı duruşu, İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.  MAKÜ Halk Dansları Ekibinin gösterileri ve öğrenci ve öğretmenlerin tören yürüyüşü ile devem etti. MAKÜ’ye bağlı  Burdur Merkez,  Ağlasun, Bucak, Gölhisar, Altınytayla, Yeşilova, Çavdır ve Tefenni’deki fakülte ve meslek yüksekokullarından mezun olan öğrenci ve öğretim görevlilerinin katılığı yürüyüş renkli görüntülere sahne oldu.

burdur makü

DEPREMDE HAYATINI KAYBEDEN MAKÜ MEZUNİYETİNDE UNUTULMADI

6 Şubat depreminde hayatlarını kaybeden MAKÜ öğrencilerinin fotoğraflarının da taşındığı yürüyüşte vefat eden öğrenciler rahmetle anıldı.

burdur makü

PROTOKOL ÜYESİ KONUŞMALARI

Törene katılan Burdur Valisi Ali Arslantaş, MAKÜ Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar birer konuşma yaptılar. Mezun olan öğrencileri tebrik ettiler, gelecek iş hayatlarında başarılar dilediler, yollarının ve bahtlarının açık olması temennisinde bulundular.

ÖĞRENCİLER KONUŞMA YAPTI

Tören 2022-2023 Akademik Yılı lisans mezunları adına Sağlık Bilimleri Fakültesi mezunu Defne Zozan Temizsoy, Bucak Emin Gülmez Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu okul birincisi Mehmet Bozkurt, yabancı uyruklu öğrenciler adına Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü mezunu Mohammad Zaher Akbulut birer konuşma yaptı.

YAŞ KÜTÜĞÜNE PLAKA ÇAKTILAR

Mezun öğrenciler konuşmalarının ardından Defne Zozan Temizsoy, Mehmet Bozkurt ve Mohammad Zaher Akbulut mezuniyet yaş kütüğüne birer plaka çaktı.

burdur haberleri

ÖDÜLLER VERİLDİ

Burdur Valisi Ali Arslantaş ve beraberindeki protokol üyeleri MAKÜ stadyumu şeref tribünü önünde derece ile mezun olan öğrencilere birer ödül takdiminde bulundu.

burdur haberleriburdur maküburdur haberleriburdur makü

MEZUNİYET ANDI OKUNDU

Mezun öğrenciler, Dr. Öğr. Üyesi Hakan Acar’ın eşliğinde mezuniyet andını okudular.

KEPLERİNİ HAVAYA ATTILAR

Mezuniyet andının okunmasının ardından öğrenciler, hep birlikte keplerini havaya fırlattılar. Kep fırlatan öğrencilerin mutlulukları gözlerinden okundu. Öte yandan öğrencilerin  mutluluklarına törene katılan ailelerinin de ortak oldu.

ÖĞRENCİLER DJ DOĞUKAN ALSAY’IN MÜZİK DİNLETİSİ İLE MEZUNİYETLERİNİ KUTLADILAR

Renkli görüntülerin oluştuğu mezuniyet töreninde DJ Doğukan Alsay tarafından çalınan şarkılara hep bir ağızdan eşlik eden öğrenciler mezuniyet coşkusunu doyasıya yaşadılar.

REKTÖR DALGAR ANMALIK TAKDİM ETTİ

Konser sonunda MAKÜ  Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, DJ Doğukan Alsay’a üniversite anmalığı, hediye takdiminde bulundu.

 

MEZUNİYET TÖRENİNİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Halil İbrahim Kara- Hale Pak