Flaş Haber Yeni

KURBANLIK HAYVANLAR PAZARA İNDİ

KURBANLIK HAYVANLAR PAZARA İNDİ

Kurbanlık küçük ve büyükbaş hayvanlar Burdur Belediyesi Canlı Hayvan Pazarına getirilerek satışa sunulmaya başladı. Her hafta Pazar günleri kurulan pazarda kurbanlık büyükbaş hayvanlar 10 bin liradan başlıyor. Kilo, cins ve yaşına göre 30 bin liraya kadar çıkıyor. Aynı yerde pazartesi günleri kurulan küçükbaş hayvanlar da keçi fiyatları bin 250 lira,  2 bin 500 lira aralığında, kuzu ve koyunlar 2 bin lira, 3 bin lira aralığında satıldığı görüldü.  İl dışından gelen hayvan tacirlerine satılan hayvanların kamyonlara yüklenerek ilimizden götürüldüğü görüldü.

Geçen Pazar kurulan büyükbaş hayvan pazarında gazetemiz Muhabiri Halil İbrahim Kara’ya röportaj veren Burdur Merkez Taşkapı Köyü’nden Ferhat Çağlayan ; “Bu yıl şu anda büyükbaş hayvan olarak 10 bin liradan, 25-30 bin liraya kadar kurbanlıklar var. Küçükbaş kurbanlık hayvan ise bin 500 liradan başlıyor. Keçi, oğlak, koyun, kuzu cinsine göre de fiyatı değişiyor. Ben de pazara hayvan satmaya geldim. Hayvanımı sattım, köyüme döneceğim.  Çok şükür pazarımızda alış-veriş hareketli geçiyoruz” dedi. 

Pazartesi günü kurulan küçükbaş hayvan pazarında gazetemiz Muhabirine konuşan Veli Bütüner;  bu yıl kurbanlık hayvanların bin 500 – 3 bin 500 lira aralığında olduğunu söyledi. 

Halil İbrahim Kara