İYİ PARTİ BURDUR İL BAŞKANI BURDUR'UN SORUNLARINI TEK TEK AÇIKLADI

İYİ PARTİ BURDUR İL BAŞKANI BURDUR'UN SORUNLARINI TEK TEK AÇIKLADI

İYİ Parti Burdur İl başkanlığı tarafından 7 Mart 2024 Perşembe günü saat 9.30’da kahvaltılı basın açıklaması düzenlendi. İYİ Parti Burdur teşkilatı ile Burdur basınının bir araya geldiği kahvaltılı basın açıklamasında İYİ Parti Burdur Belediye Başkanı Adayı Namık Kemal Özkan Burdur Belediyesi’nin 5 yıllık karnesini açıkladı.

Açıklama öncesi konuşan İYİ Parti Burdur İl Başkanı Yusuf Altındal, Burdur’daki sorunlara kısaca değindi. Başkan Altındal: “Burdur’da sorunlarımız gün geçtikçe kartopu gibi büyüyor, büyüdü. Hiçbir sorunumuzu çözemedik. Sorunlar yine aynı, 20 yıl önceki sorunlarla karşı karşıyayız. Hatta daha da geriye gittik. “Nasıl geriye gittik?” diye soracak olursanız başta arkadaşlarım da sizlere bahsedecek. Su Sorunu! 20 yıldan beri Burdur’un içme suyu ve sulama suyu meselesi çözülmedi.” dedi.

Başkan Altındal, Burdur’da trafik sorunlarının olduğunu ifade ederek,  Gazi Caddesinin Otopark amaçlı kullanıldığını ifade etti. Halkın değişimden yana olduğunu ifade eden Altındal ve bu değişimin öncüsü olmak istediklerini vurguladılar.

“BAĞLAR MAHALLESİ İLE İPLERİ KOPARDIK”

Burdur’un sorunlarının büyük olduğunu ifade eden Altındal: “Mesela Burdur’da Bağlar Mahallesi ile Şehir arasında iyice ipleri kopardık, tel örgü yaptık, bazı noktalarda insanlara geçiş verdik. Böyle mi olması gerekiyordu. Hayır, buna projeler üretip, alt geçit-üst geçit ile şehir ile Bağlar Mahallesi arasının çözülmesi gerekiyordu.” dedi.

TOKİ’LERDE SU YOK!

Burdur’daki sorunlara tek tek değinen Başkan Altındal: “Yerinde kentsel dönüşüm denildi. Ama maalesef bu kentsel dönüşümü gerçekleştiremedik.  Sağ olsunlar yine de Büğdüz yolunun üzerine TOKİ yapıldı. Ama belediyemiz: “benim haberim yok, ben su veremem! dedi. Burayı yaparken bana mı sordular, danıştılar diyor. Su yok!” ifade etti.

Burdur’un başak sorunlarına da değinen Altındal; uzun çarşı, açık pazar yeri, müze gibi yerlerde turizmle ilgili herhangi bir faaliyetin olmadığını; Burdur’da yol turizmiyle ilgili herhangi bir çalışmanın yapılmadığını ifade ederken Burdur’un en büyük sorunları olan AVM ile Özel hastane eksikliğine değindi.  Öğrencilerin ulaşım sorunlarına da değinmeyi ihmal etmeyen Altındal: “Öğrencilerin ulaşım sorunlarında ne ucuz ne kaliteli herhangi bir projemiz, çeşitlendirmemiz yok.  Yani otobüstür, halk otobüsüdür, belediye otobüsüdür, minibüstür gibi çeşitlendirme yok. Belediye daha ucuz taşıyabilir. Halk otobüsleri ondan biraz daha pahalıya taşıyabilir. Minibüsler, işi olanlar için seri şekilde gidip geldiği için onlarda taşıma yapabilir. Hem daha uygunu nedir diye soracak olursanız, bunun da çözümü ilerde tabi maliyeti biraz ağır olacak ama hafif raylı sistemlerle hem şehir içi, hastanenin bir ucundan diğer ucuna; hem de üniversite alanına hafif raylı sistem.”   diyerek daha çok yol var daha çok sorun var. Alt yapı, üst yapı sorunları var. Bu sorunları çözmek inşallah İYİ Parti iktidarına ve İYİ parti belediye başkanlığına nasip olur.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

H. Nesibe Solak