İŞİTME ENGELLİLERE SES OLAN BURDURLU TERCÜMAN, BAKANLIK TARAFINDAN ONURLANDIRILDI

İŞİTME ENGELLİLERE SES OLAN BURDURLU TERCÜMAN, BAKANLIK TARAFINDAN ONURLANDIRILDI

Burdurlu İşaret Dili Tercümanı Yakup Acar, 6 Şubat Depremleri sonrası Burdur’da konuk edilen işitme engelli bireyler için yaptığı gönüllü tercümanlık görevinden dolayı onurlandırıldı.

T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, deprem zamanı gerçekleştirdiği özverili çalışmalarından dolayı Burdurlu İşaret Dili Tercümanı Yakup Acar’ı teşekkür belgesi ile onurlandırdı. Acar, teşekkür belgesini Burdur Gençlik ve Spor İl Müdürü Orhan Kemerkaya ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mustafa Çakır’dan aldı.

O dönem, 6 Şubat Depremlerinin akabinde bazı işitme engelli vatandaşımızın Antalya’da misafir edileceğini öğrenmiştik. Ben de haberi alır almaz Antalya’daki İşaret Dili Tercümanı arkadaşlarımızla birlikte depremzede vatandaşlarımıza yardımcı olmaya çalışmak için Antalya’ya ulaşan misafirlerimizin yanına gittim. Antalya’da misafirlerimizi ağırlayacak yeterli yer kalmadığı için ve biz de, ‘Burdur’da işitme engelli misafirlerimizi ağırlayabiliriz.’ dediğimiz için 50 işitme engelli depremzedemiz ve aileleri ile birlikte Burdur’a birlikte döndük.

İşitme engelli bireyler normal hayatta bile bazen güçlük çekiyorlar. Deprem gibi bir felaketten çıktıktan sonra bir de iletişim sıkıntısı yaşamalarını istemediğim için o süreçte hemen gönüllü oldum. İyi ki de gönüllü olmuşum ki Bu misafirlerimizi Burdur’da ağırlayabildik. Ben bir süre gönüllü tercümanlık yaparak kendilerine yardımcı olmaya çalıştım. Daha sonra konteynerleri hazırlanarak misafirlerimiz bir bir Burdur’dan ayrıldılar. Son misafirimizi uğurlayana kadar onlara destek olmaya çalıştım.

Bugün de bu yardım çabamın ödüllendirileceğini öğrendim. T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş tarafından gönderilen teşekkür belgemi, Gençlik ve Spor İl Müdürüm Orhan Kemerkaya ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürüm Mustafa Çakır tarafından aldım. Göstermiş olduğum gayretten dolayı bu şekilde onurlandırılmak beni çok mutlu etti. Yetkililere teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Mine Kaya