Flaş Haber Yeni

HAZRETİ MEVLANA CELALEDDİN-İ RUMİ VUSLATININ 750’İNCİ YIL DÖNÜMÜNDE BURDUR KÜLTÜR MERKEZİ’NDE SEMA AYİN-İ ŞERİFİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

HAZRETİ MEVLANA CELALEDDİN-İ RUMİ VUSLATININ 750’İNCİ YIL DÖNÜMÜNDE BURDUR KÜLTÜR MERKEZİ’NDE SEMA AYİN-İ ŞERİFİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Hz. Mevlana’nın vuslatının 750’inci yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Burdur Valiliği ev sahipliğinde Burdur Kültür Merkezi’nde Sema Ayin-i Şerifi gerçekleştirildi.
Anadolu topraklarında gönülleri buluşturan, kalpleri sevgi ve şefkat hamuruyla yoğuran, ilim ve öğütleriyle birliği, beraberliği ve kardeşliği yeşerten büyük İslam Alimi Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin hayatı, fikirleri ve eserlerinin asırlardır insanlığın yolunu aydınlatmaktadır. ‘Şu toprağa sevgiden başka bir tohum ekmeyiz, şu tertemiz tarlaya başka bir tohum ekmeyiz biz." diyen Hazreti Mevlana Anadolu'da ilim, irfan ve hikmetle harmanladığı Mesnevi'siyle millet olma şuurunu yerleştirmiş ve topraklarımızı bu aziz değerle mayalamıştır.
Bu amaçla Hazreti Mevlana’yı hürmet ve rahmetle yad etmek üzere Vuslatının 750’inci yıl dönümü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2023 yılı ‘Mevlana Yılı’ olarak ilan edildi. Bu kapsamda 28 Ekim 2023 Cumartesi günü Burdur Valiliği ve Konya Büyükşehir Belediyesi ile Burdur İl Kültür Turizm İl Müdürlüğü işbirliği ile Burdur Kültür Merkezi’nde Sema Ayin-i Şerifi gerçekleştirildi.
Burdur Valisi Türker Öksüz, Burdur İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Asım Ertilav, Burdur İl Milli Eğitim Müdürü Muhammed Özdemirci, İl Kültür Turizm İl Müdürü İbrahim Emre Gürsoy, sivil toplum örgütleri, siyasi parti başkan ve temsilcilerinin takıldığı program Türk Halk Musikisi sunumu ila başladı, ardından Sema Ayin-i Şerifi gerçekleştirildi. Dua ile devam eden program hediye takdimi ile son buldu. 


Halil İbrahim Kara