Flaş Haber Yeni

HAYVANCILIK TEKNOLOJİLERİ KULUÇKA MERKEZİ FAALİYETE BAŞLADI

HAYVANCILIK TEKNOLOJİLERİ KULUÇKA MERKEZİ FAALİYETE BAŞLADI

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) 2022 Yılı Girişimcilik Ekosisteminin Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında desteklenmeye hak kazanan Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin yararlanıcısı olduğu “Bölgesel Kalkınma Odaklı Hayvancılık Projelerinin Geliştirilmesi ve Kuluçka Merkeziyle Ticari Hayata Kazandırılması Projesi” tamamlandı.

Proje çerçevesinde, teknoloji tabanlı hayvancılık projelerinin geliştirilmesi, kuluçka merkezi aracılığıyla ticari hayata kazandırılması ve hayvancılık alanındaki girişimciliğin teşvik edilmesi amacıyla Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi İstiklal Yerleşkesinde bulunun MAKÜ-BAKA Teknokent bünyesinde Hayvancılık Teknolojileri Kuluçka Merkezi kuruldu.

Kuluçka merkezinde hayvancılık projeleri geliştirecek olan on farklı firmanın ihtiyaçlarını karşılayabilecek alanda girişimcilerin ihtiyaçlarına yönelik ekipmanlar dizüstü bilgisayar, masaüstü bilgisayar, monitör, taşınabilir projeksiyon ve çok fonksiyonlu yazıcı gibi ekipmanlar da temin edildi. Ayrıca kuluçka merkezinde akademisyen ve öğrencilerin de yararlanabileceği toplantı odası, kitap okuma alanı, atölye, kafeterya, sanal çalışma odası ve derslik bölümleri de oluşturuldu.

Proje kapsamında ülke genelinde hayvancılık sektörünün verimliliğine ve sürdürülebilirliğine katkı sağlayacak hayvancılık teknolojileri alanındaki projeleri ve sektör aktörlerini bir araya getirmeyi amaçlayan Hayvancılık Teknolojileri ARGE ve İnovasyon Festivali (HAYTEKFEST) 9-11 Mart 2023 tarihlerinde Burdur’da gerçekleştirilmişti.

BAKA BÜLTEN