Flaş Haber Yeni

HACI ADAYLARI İÇİN HALA ÜMİT VAR

HACI ADAYLARI İÇİN HALA ÜMİT VAR

Burdur’da hac kayıtları için yedek listelere geçildi.

2024 yılı hac ibadeti için kesin kayıt hakkı kazanan hacı adaylarının kayıtları 24 Kasım Pazar günü sona ermişti. Kesin kayıt hakkı kazandığı halde kayıt yaptırmayan adaylardan boşalan kontenjanlar için yedek listelere geçildi.

Burdur’dan 2024 yılı hac ibadeti için toplamda 12 Bin 191 hacı adayı başvuruda bulunmuştu. Burdur’dan Kabe’ye uğurlanacak hacı adayları için 377 kişilik kontenjan açılmıştı.

377 KİŞİDEN 204’Ü HACILIKTAN FERAGAT ETTİ

Burdur İl Müftülüğü’nden edinilen bilgilere göre, kesin kayıt hakkı kazanan 377 hacı adayından 204’ü bu hakkından feragat etti. Çeşitli nedenlerden dolayı hac ibadetini bu sene yerine getiremeyeceğini ve bu nedenle kesin kayıt hakkından vazgeçtiğini bildiren hacı adaylarının yerine yedek listeden yeni adaylar kesin kayıt için çağırılmaya başlandı. Yedek listeden kesin kayıt hakkı kazanan ilk adaylara dün gece cep telefonlarından sms yoluyla bildirimde bulunuldu. Yedek listeden ilk kayıtlar ise bugün alınmaya başlandı. Yedek liste kayıtlarının kabulü, 12 Kasım Salı günü sona erecek.

YEDEK LİSTELERDEN ALIMLAR DEVAM EDEBİLİR

2024 yılı hac ibadeti için yedek listeden kayıt hakkı kazandığı halde kayıt yaptırmayan hacı adaylarının yerine yedek listelerden yeni adaylar çağırılmaya devam edilecek. Burdur İl Müftülüğü’nden edinilen bilgiye göre, Burdur için açılan 377 kişilik kontenjan doluncaya dek yedek listelerden yeni adaylar çağırılmaya devam edilecek.

Yedek listeden kesin kayıt kabulleri, hacı adaylarının bu yıl ki sıra numaraları esas alınarak yapılıyor.

H.Nesibe Solak