Flaş Haber Yeni

GENÇLİK VE SPOR BAKAN YARDIMCISI ENES EMİNOĞLU'NDAN GAZZE AÇIKLAMASI: "BİR SOYKIRIM VAR"

GENÇLİK VE SPOR BAKAN YARDIMCISI ENES EMİNOĞLU'NDAN GAZZE AÇIKLAMASI:

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Enes Eminoğlu, dün Burdur’da çeşitli incelemelerde bulundu. Bakan Yardımcısı Eminoğlu, AK Parti Burdur İl Başkanlığı’nı da ziyaret etti.

Eminoğlu, ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, Gazze'de yaşanan olaylara değindi. Gazze'de Müslümanların katledildiğini belirten Eminoğlu, yaşananları "vahşet" ve "soykırım" olarak nitelendirdi.

“TÜRKİYE’NİN ÇOK DAHA GÜÇLÜ OLMASI GEREKİYOR”

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Enes Eminoğlu konuşmasında; ”Bugün Gazze’de yaşananlara hep birlikte şahit oluyoruz.  Orada Müslüman kardeşlerimiz katlediliyor. Orada bir vahşet var. Bir soykırım var, katliam var. Tabi 7 Ekim öncesi de güllük gülistanlık değil.  7 Ekim öncesi de orada baskı zulüm vardı ama 7 Ekim’den itibaren yaklaşık 7 aydır vahşi soykırım, katliam ve orada bir hunharca öldürme var. Tamamen sivillerin, kampların, çadırların, kadın ve çocukların olduğu bölgeye inanılmaz saldırı oldu.  Üzülerek ifade ediyorum, çoğu çocuk orada yanarak hayatını kaybetti. İşte bu zulme dur diyebilmek için çalışmalarımızda çok daha sıkı olmamız lazım. Türkiye’nin çok daha güçlü olması lazım. Sayın Cumhurbaşkanımız ses çıkartıyor.  İslam ülkelerini teşvik etmeye çalışıyor. Biliyorsunuz ticaret yasaklandı. Yaptırım uygulanıyor. Yeteli mi? Değil. Daha fazlasının yapılması lazım. Çünkü bunların gözü bulanmış. Uluslararası Ceza Mahkemesi biliyorsunuz geçtiğimiz günlerde bunlarla ilgili yakalama kararı çıkardı. Ayrıca ‘Savaş suçlusu’ olarak nitelendirmesine rağmen onlara inadına ‘Hayır biz sizi tanımıyoruz, orada soykırıma devam ediyoruz.’ mesajı vermek için daha fazla sivillere yönelik saldırılarına, saldırgan tavırlarına devam ettiriyorlar.” ifadelerine yer verdi.

 

Hale Pak