- GAZETECİLER GÜNÜ KUTLAMASI’NDA BURDUR’UN SORUNLARI KONUŞULDU

-	GAZETECİLER GÜNÜ KUTLAMASI’NDA BURDUR’UN SORUNLARI KONUŞULDU

AK Parti Burdur İl Başkanlığı’nın ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ dolayısı ile  bugün  Burdur öğretmenevi Müdürlüğü’nde düzenlediği kahvaltılı basın toplantısında ‘Burdur’un sorunları’ konuşuldu, çözüm önerilerinde bulunuldu.

AK Parti Burdur İl Başkanlığı, ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ dolayısıyla kahvaltılı basın toplantısı düzenledi. Dün saat. 10.00-12.00 saatleri arasında Burdur Öğretmenevi Müdürlüğü Restoranında gerçekleşen toplantıda Burdur’un sorunları konuşuldu, çözüm önerilerinde bulunuldu.

Toplantıya, Ak Parti Burdur Milletvekilleri Prof. Dr. Adem Korkmaz, Mustafa Oğuz,  Burdur İl Başkanı Mustafa Özboyacı,  Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Okan, Gençlik Kolları Başkanı Yunus Erkan, Kadın Kolları Başkanı  Cennet Özalp Tanrıöver, Ak Parti Basın-Medya Başkanı Rıza Adnan Uysal,  Burdur İl  Genel Meclisi Başkanı Murat Akbıyık, Burdur Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Yeni Gün Gazetesi Sahibi Kürşat Tuncel, Çağdaş Burdur Gazetesi Sahibi  ve Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Hasan Ali Daldal,  Çağdaş Burdur İnternet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mine Kaya, Burdur Radyosu Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Şimşek ve ilimizde yazılı ve görsel basın yayın kuruluşlarında görev yapan gazeteciler katıldı.

ÖZBOYACI: “BURDUR-FETHİYE YOLUNA AĞIRLIK VERDİK”

Kahvaltı sonrası ilk konuşmayı yapan Ak Parti Burdur İl Başkanı Mustafa Özboyacı, “Burdur-Fethiye yoluna ağırlık verdik. Sayın vekillerimiz sağ olsunlar. Sürekli olarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız,  Karayolları Genel Müdürümüz ile görüşmeler sağlayarak hızlı bir şekilde yolun bitirilmesi için çaba sarf ettiler.” dedi. Başkan Özboyacı, sadece Karaçal Köprüsü yapının kaldığını belirtti, bu yılsonunda hizmete açılmasının planlandığını aktardı.  Kağılcık’tan Çavdır istikametine kadar kalan duple yolu da tamamlayıp Burdur-Fethiye yolunu tamamen çift yönlü olarak çift yönlü olarak açmayı planlıyoruz.” sözlerinin altını çizdi.

YENİ HASTANEDE ECZANE, MEDİKAL ve OPTİSYEN SORUNU ÇÖZÜLECEK

Yeni Burdur Devlet Hastanesini çok hızlı bir şekilde tamamlayıp hizmete açtıklarını sözlerine ekleyen Başkan Özboyacı: “Çok şükür halkımızın hizmetine açtık. Çok ferah ve çok temiz bir vaziyette. Orada yoğun bir çalışma sarf ettiğimiz eczaneler kısmı var. Devlet hastanemizin arka kısmındaki otoparkta biliyorsunuz. Bakanlığımızdan 2 dönüm yeri kullanım hakkı sağlamıştık. Bununla alakalı biz çalışmalarımızı tamamladık. Milletvekillerimiz ve Eczacılar Odası ile istişare ettik. Kendilerine projeleri gösterdik. Sayın valimiz konu üzerinde hassasiyet ile duruyor. Eczacı, medikal ve tıbbı cihaz ve optisyenlerin kabul ettiği bir projeyi tamamlayarak şu anda Burdur Belediyesi’ne İmar Planı değişikliği yapılmak üzere başvuruda bulunduk. Biz belediyeden bu ay içerisinde çıkmasını bekliyorduk. Ancak, muhtemelen Şubat ayı meclis görüşmelerine kaldı.  Burdur Belediyesi (meclisi)’nden İmar değişikliği onaylandığı takdirde İnşatların yapılması için gerekli adımları atacağız. Bu plan değişikliğinin yapılması şart. Hızlı bir şekilde inşallah orada ihtiyaç olan eczanelerin, optisyen ve medikallerin vatandaşlarımızı hizmet vermesini hızlı bir şekilde sağlayacağız.”

“BURDUR’DAKİ DEMİRYOLU ŞEHRİ BÖLEN DEĞİL, ŞEHRİ BİRLEŞTİREN BİR YAPIYA SAHİP OLMASINI İSTİYORUZ.” 

“BELEDİYEYİ ALDIKTAN SONRA ŞEHRİN TAMAMINA HİZMET EDEBİLECEK ‘HAFİF RAYLI SİSTEM’ OLARAK ŞEHRİMİZE HİZMETE SUNMAYA ÇALIŞACAĞIZ.”

Burdur gündemindeki yerini koruyan demiryolu ağı ve seferleri hakkında konuşan Başkan Özboyacı. “Burdur’daki demiryolu şehri bölen değil, şehri birleştiren bir yapıya sahip olmasını istiyoruz. Şu anda Güller Ekspresi Burdur’dan yolcu almaya başlayacak. Biz bunu inşallah belediyeyi (Burdur Belediye Başkanlığı) aldıktan sonra şehrin tamamına hizmet edebilecek ‘hafif raylı sistem’ olarak şehrimize hizmete sunmaya çalışacağız, gayret edeceğiz.”  dedi.

“SUDAN SONRA EN BÜYÜK PROBLEMİMİZ TRAFİK”

Burdur’un en önemli sorunlarından bir tanesinin ‘Ulaşım’ olduğunun altını çizen başkan Özboyacı. “Trafiğimiz çok kötü durumda . Sudan sonra en büyük problemimiz trafik. Biz bunu çözmek istiyoruz. Sanayiden hafif raylı sistemle Vatandaşımız devlet hastanesine ulaşabilecek. Devlet hastanesinden çıkan bir vatandaşımız Şirinevler Mahallesi’ndeki evine gidebilecek. Salı pazarından, deprem evleri bölgesine rahatlıkla gidebilecek. Vatandaşımıza bu hizmeti sunmak istiyoruz. Çünkü herkesin naracı yok, otobüs saatleri uyuyor uymuyor. En önemli projelerimizden bir tanesi bu.”  sözlerine yer verdi. Başkan Özboyacı diğer projeleri belediye başkanı ile birlikte sunacaklarını kaydetti.  Başkan Özboyacı çeşmeden içilebilir sudan,  Burdur trafiğini rahatlatacak çalışmalarda bulunacaklarını söyledi.

ADAY BELİRLEMEDE HANGİ TERCİH VAR?

Burdur belediye başkanı adayını belirleme çalışmalarının devam ettiğini belirten Başkan Özboyacı: “ ‘Teşkilat olarak isimler üzerinden değil, kimimle kazanırız üzerinden gidiyoruz” dedi.

MİLLETVEKİLİ OĞUZ: “HEDEF 15’TE 15”

Adalet ve Kalkınma Partisi Burdur Milletvekili Mustafa Oğuz, hedeflerinin Burdur il genelinde bulunan 15 belediyenin tamamını kazanmak olduğunu söyledi.  Milletvekili Oğuz; “Hedefimiz Burdur’un tamamında 15 belediyeyi kazanmak. Hedef bizde 15’te 15. Bunu yapabilecek gücümüzün olduğunu da inanıyoruz. Ak Parti zaferler partisidir. 17 seçim üst üste Türkiye geneli bir zafer yaşadık.18’inci seçimde de inşallah kazanmak için güzel strateji belirledik.” dedi.

MİLLETVEKİLİ KORKMAZ:”10 SENEDİR DE BEKLİYOR. ARTIK YETER DİYORUZ.”

Çalışmaların bir ekip işi güvenin de çok önemli olduğuna vurgu yapan Ak  Parti Burdur Milletvekili Prof. Dr. Adem Korkmaz: “Cumhurbaşkanımız saatlerce ekibini dinler, bir karar vermeden önce saatlerce dinler ve en ücradaki kişinin bir görüşünü not eder. En son nihai karar aşamasında bunların hepsini değerlendirir. Bizde ayını ekip, takım çalışması yapıyoruz. Altınyayla’sından Bucak, Ağlasun’a kadar merkez dahil bir ekip-takım çalışması ile çalışmalarımızı sürdüreceğiz. İnşallah başkanımız söylediler. Brikmiş kronik meseleler var. Bunları ben proje olarak açıklamayı ben üzül akdederim. Üniversiteye geldim. Dediler projeleriniz ne?  Dediler ki KYK’ya otobüsler çıkamıyor. Üniversite içerisinde öğrencilerin toplanacağı bir mekan yok. Dedin ki bu proje olmaz. acilen alt yapıları çözmemiz lazım. Ulaşım altyapısı, otobüs bunlar proje bile olmaz. Proje şehri heyecanlandıran ve ufuk veren, çocuklarımızın Burdur’u terk etmediği, nitelikli projeler bizleri heyecanlandırır. Yoksa sudur, alt yapıdır. Ulaşımdır. Tren konuşuyoruz. Raylı sistem, hastane, bunları artık geride bırakmamız ve bunun ötesine koyacağımız çok heyecan verici işler ortaya çıkartmamız gerekiyor. Bunları yapacak gücümüz ve ekibimiz, nitelikli genç dinamik kadromuz var. Ak Parti teşkilatlarımız, gençlik kollarından kadın kollarına, millettekilerden, il başkanına, merkez ilçesine kadar. Bütün kademelerde herkes şu anda bu heyecanda Burdur için hizmete hazır bir şekilde bekliyor. 10 senedir de bekliyor. Artık yeter diyoruz. “ dedi.

MİLLETVEKİLİ KORKMAZ, İÇME SUYU SORUNLARI TAMAMLANDIĞINI, KREDİ VE İHALE SÜREÇLERİ YAPABİLİR HALE GELDİĞİ BİLGİSİNİ PAYLAŞTI

Milletvekilli Korkmaz konuşmasının devamında: “Burdur içinde biz artık. Burdur’un bütün meselelerini çözme noktasında büyük bir irade koymamız lazım. Mustafa Oğuz milletvekilimiz ile beraber bütün şehri içine alan çok sayıda projeler açıkladık. Bu projelerin takipçisi olmaya devam ediyoruz. Biliyorsunuz sadece su ile ilgili meselede Burdur Belediye Başkanımızı ziyaret edip, bürokratik meseleleri Ankara’da takip etmek üzere başkanımızdan dosyayı aldık. Belediye Başkanımız bir belediye başkan yardımcısını görevlendirdi. Çevre Şehircilik il Müdürümüz Ankara’da bir genel müdür, bir daire başkanımız ve ben olmak üzere bütün bürokratik izinleri bitirmek üzereyiz. Sanırım bu hafta Cuma günü itibari ile Ankara’ya dosyanın tamamlanmış olarak gitmesi noktasındaydı. Dün Ankara’da bu işin kredi meselelerini konuştum. Şunu yapmadım seçimler bitsin, seçime kadar su meselesi çok daha böyle derinleşsin. Halk su yüzünden belediye başkanını değerlendirecek.  Başka  konularda değerlendirsin, su belediye başkanının meselesi olduğu kadar merkez olarak bizimde meselemiz. Bizimde sorumluluğumuz altında düşündüğümüz için hiç beklemedik. Bürokratik meseleleri 6 ayda vekilim ile beraber Burdur’un su ile ilgili Isparta’da, Çevre ve Şehircilikte inanılmaz bir mevzuat var. Allah’ın izni ile sıkıntısı olan süreçler tamamlandı. Önümüzdeki an itibari ile artık belediyemizin bunu ihale etmek için kredi ve ihale süreçlerini yapabilir hale geldiğinin bilgisini de bu vesile ile vermiş olayım Burdur’un gündeminde. Buda benim açımdan önemsediğim bir şey. Siyasetin böyle yapılması gerektiğini de inşaa etmeye çalıyoruz.” sözlerine yer verdi.

Halil İbrahim Kara