Flaş Haber Yeni

ESTONYA'DA BURDUR'U VE ÜLKEMİZİ TEMSİL EDECEKLER

ESTONYA'DA BURDUR'U VE ÜLKEMİZİ TEMSİL EDECEKLER

Burdur Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Dünya finali için Estonya'ya gidecek

“Okul öğrencileri Mert Can İzanlı ve Mehmet Kaan Özkan hazırladıkları sürdürebilir çevre konulu bilgisayar oyunu ile ve yine öğrencilerden Osman Emre Bolat ve  İbrahim Adem Günaltay’ın geliştirdikleri Alzheimer teşhisi yapabilen yapay zeka modeli ve asistan teşhis doktoru adlı yazılım ile 16-20 Kasım tarihlerinde Estonya’nın Tallinn şehrinde  yapılacak Robotex International Dünya Finali yarışmasında okullarını, ilimizi ve ülkemizi temsil edecekler.”

Burdur Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri Alanı öğrencileri,  öğretmenleri Halil Çatak rehberliğinde, Burdur İl Milli Eğitim Müdürlüğü Erasmus+ Mesleki Eğitim Akreditasyonu kapsamında Dünya Robot Yarışmasına hazırlanıyorlar.

 Öğrenciler 2023 yılında Mart ayında yapılan Robotex International Robot Festivali İzmir bölge yarışmasına 3 takım halinde katılarak, Yazılım Teknolojileri kategorisinde birincilik ve ikincilik, Otonom İHA (kodlama yoluyla kendi kendine hareket edebilen insansız hava aracı) Kategorisinde ise üçüncülük ödülü kazanmışlar ve Robotex Türkiye finaline katılmışlardı. Türkiye Finali Antalya’da 2023 yılı Mayıs ayında gerçekleştirildi. Burdur MTAL öğrencileri bu yarışmaya da 3 takım ile katıldılar. Yazılım Teknolojileri  Kategorisinde Türkiye birinciliği ve ikinciliği  ve Otonom İHA Kategorisinde ise Jüri Özel Ödülü kazandılar. Öğrencilerden Mert Can İzanlı ve Mehmet Kaan Özkan hazırladıkları sürdürebilir çevre konulu bilgisayar oyunu ile ve yine öğrencilerden Osman Emre Bolat ve  İbrahim Adem Günaltay’ın geliştirdikleri Alzheimer teşhisi yapabilen yapay zeka modeli ve asistan teşhis doktoru adlı yazılım ile 16-20 Kasım tarihlerinde Estonya’nın Tallinn şehrinde  yapılacak Robotex International Dünya Finali yarışmasında okullarını, ilimizi ve ülkemizi temsil edecekler.

MÜDÜR ÇELİKKAYA: “BU YARIŞMADAN TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN 100.YILINA YAKIŞIR BİR ARMAĞAN İLE İLİMİZE DÖNMEK İSTİYORUZ.”

AR-GE okulu unvanına sahip olduğunu ve bu unvanın gereği olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin 100.yılını kutladığımız 2023 yılında dünya yarışmasında da derece elde etmenin en büyük arzuları ve amaçları olduğunu vurgulayan Okul Müdürü İbrahim Çelikkaya yaptığı yazılı açıklamada:  “Dünyanın birçok ülkesinden katılımcıların yarışacağı, sloganı ‘Dünyanın En Büyük Robotik Festivali’ olan bu yarışmadan Türkiye Cumhuriyeti’nin 100.yılına yakışır bir armağan ile ilimize dönmek istiyoruz.” dedi.

TEŞEKKÜR ETTİ

Destek veren kurum ve  sivil toplum örgütlerine teşekkür eden Müdür Çelikkaya: “ Öğrencilerimizin geldikleri bu son aşamaya kadar okulumuzu destekleyen başta Burdur İl Milli Eğitim Müdürümüz ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi olmak üzere , bölge yarışmalarından itibaren okulumuzu destekleyen ve finalde de desteğini esirgemeyen Burdur Ticaret ve Sanayi Odası’na, finalde bizlere destek olacak olan  Burdur Ticaret Borsası ve Türkiye Yardım sSvenler Derneği Burdur Şubesi’ne ve yine desteklerinden dolayı bilişim sektöründe faaliyet gösteren Yücel Bilişim Hizmetleri şirketine teşekkür ediyoruz.” sözlerine yer verdi. Haber Merkezi