'EN İYİ NARKOTİK POLİSİ ANNE' ve 'UYUMA' Projesi Tanıtıldı

'EN İYİ NARKOTİK POLİSİ ANNE' ve 'UYUMA' Projesi Tanıtıldı

Burdur Emniyet Müdürlüğü’nün resmi sosyal medya platformunda paylaşılan bilgiye göre;

Burdur Valisi Ali Arslantaş tarafından hayata geçirilen ‘EN İYİ NARKOTİK POLİSİ ANNE’’ projesi kapsamında 21 Haziran Çarşamba günü Burdur Emniyet Müdürlüğü tarafından sürücü kursu alanında kursiyerlere bilgilendirici eğitim verildi. Uyuşturucuyla mücadele kapsamında yürütülen ‘EN İYİ NARKOTİK POLİSİ ANNE’ projesi ile ‘UYUMA’ mobil uygulaması kursiyerlere tanıtıldı.

‘UYUMA’ PROJESİ NEDİR?

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün  tamamen yerli ve milli bir yazılım ile gerçekleştirilen, akıllı telefonlara uygulama mağazalarından tamamen ücretsiz olarak indirilen bir uygulamadır. Uyuşturucu ile mücadelede vatandaş duyarlılığı oluşturmak ve toplumsal sorumluluk bilincini daha verimli bir hale getirmek amacıyla yürütülen proje uyuşturucu suçlarına daha seri bir müdahale imkanı sağlamak için üretilmiştir.

‘EN İYİ NARKOTİK POLİSİ ANNE’ PROJESİ NEDİR?

Uyuşturucu ile mücadele konusunda annelere yönelik farkındalık ve bilinçlendirmeyi artırmak için yürütülen proje annelerin ‘çocuklarını daha iyi tanıması, çevresini bilmesi, hal ve hareketindeki değişiklikleri gözlemlemesi, normal dışı davranışlar olduğunda müdahale edebilmesi’ konusunda annelere yönelik farkındalık ve bilinçlendirme çalışmasıdır.

Melisa Adınısever