Flaş Haber Yeni

DRAG YARIŞLARINDA BURDUR’LU ARAÇ KUPA ALDI

DRAG YARIŞLARINDA BURDUR’LU ARAÇ KUPA ALDI

Antalya Kepez Belediyesi ile Kepez Otomobil ve Motor Sporları Kulübü iş birliğinde düzenlenen otodrag yarışları, Odabaşı Mahallesi'ndeki Drag Pisti'nde 9 Temmuz 2023 tarihinde saat 10.00’da gerçekleşti. Düzenlenen yarışlara Burdurlu sanayi esnaflarından Mustafa Bilgiç üçüncü oldu.

Burdur sanayisinde on iki yıldır çıkma oto parça ve oto servisliği yapan Mustafa Bilgiç, aracını çocukluk günlerinden bu tarafa meraklı olduğu yarış tutkusu için modifiye etti. Araç üzerinde üç yıldır çalışarak yaklaşık üç yüz elli bin liraya yakın para harcayıp en büyük zevki olan hızlı araba hayaline ulaştı. Uzun yıllar emek verdiği çocukluk hayali aracıyla 9 Temmuz 2023 yılında Kepez Belediyesi Drag yarış pistinde düzenlenen yarışlara burdur il plakası olan 15 kapı numarası ile katıldı. Kendi kategorisinde üçüncülük kazanarak emeklerini taçlandırdı.

drag yarışı bilgiç auto

Bilgiç araca yapılan işlemlerden sonra aracın cadde kullanımında dört yüz elli beygir güce ulaştığını vurgulayarak teknik özelliklerinden şu şekilde bahsetti; “ Cadde kullanımında yaklaşık olarak dört yüz elli beygir civarında. Yüz kilometre hızdan iki yüz kilometreye çıkma süresi cadde kullanımında 7,2 saniye, 0 dan 100 kilometre hıza ulaşma süresi pistte aldığımız süreye göre 4,16 saniye.”

 

 

Aracın yakıtının da farklı olduğunu vurgulayan Bilgiç, yakıtın E40 diye adlandırılan yüzde 40 etanolden oluşan benzin etanol karışımı olduğunu açıkladı.

Çocukluk Hayalini Gerçekleştirmek İçin Beklentisiz Gitti Kupa İle Geldi

 Hiçbir beklentisi olmadan katıldığı yarışlarda dereceye giren Bilgiç ; ”İlk yarışımızdı güzel bir deneyim oldu bizim için, nasip olursa diğerlerine daha hızlı daha atik bir şekilde devam edeceğiz. Hiç hazırlıksız gitmiştik, beklentisiz gittik bir üçüncülük aldık. Burdur için gittik, Burdur aracı olarak gittik. Şansımıza on iki saniye üçüncüsü olarak kupamızı aldık geldik.” dedi.

Ekip arkadaşlarına ayrı ayrı teşekkür ederek onlar sayesinde süreci daha rahat geçirdiğini vurgulayan Bilgiç; “En büyük destekçim olarak beraber çalıştığım yıllardır yanında olduğum babam Osman Bilgiç en büyük destekçim ona da ayriyeten teşekkür ederim. Yarışa gideceğimizde destek olan sponsorlarımız onlara da ayrıyeten teşekkür ederim. Arkadaşımız yakın destekçilerimizden birisi Ali Şakar ona da ayrıyeten teşekkür ederim.” dedi.

Burdur’un ismini duyurmanın ve çocukluk hayalini gerçekleştirmenin sevincini yaşayan Bilgiç şu ifadeleri kullandı; “Hayalimizi gerçekleştirdik. Hayalimiz için gitmiştik oraya. Çocukluk hayalimiz gerçek oldu. Burdur’dan giden ilk araba. Çoğu Burdur sanayisinde yapılmış olarak giden ilk araba bu araç. Burdur’un ismini duyurduk.”

Hale Pak