Flaş Haber Yeni

DR. ÖZGÜR BOLAT BURDUR’A GELİYOR

DR. ÖZGÜR BOLAT BURDUR’A GELİYOR

Dr. Özgür Bolat Burdur’a geliyor

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Bilim, Edebiyat, sanat, teknoloji (MAKÜBEST) serisi kapsamında Akademisyen Yazar Dr. Özgür Bolat Burdur’a konuk olacak.

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Konferans ve Sergi Salonun’da 8 Mart 2024 Cuma günü saat 14.00’de gerçekleşecek buluşmada  “Mutlu ve Başarılı Çocuk Nasıl Yetiştirilir?” konulu seminer olacak.

Eğitim Bilimci - Akademisyen - Yazar Dr. Özgür Bolat kimdir?

Dr. Özgür Bolat, Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden mezun oldu. Fulbright ve Türk Eğitim Vakfı bursu ile Harvard Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde yüksek lisans yaptı. Türkiye’ye dönüşünde Boğaziçi Üniversitesi’nde iki yıl öğretim görevliliği yaptı. Doktora derecesini Cambridge Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden aldı. 2007-2008 yılını MIT Sloan School of Management’ta liderlik alanında doktora dersleri alarak ve araştırma yaparak geçirdi. 2007 yılında Yeni Zelanda’da yapılan uluslararası bir konferansta ‘En İyi Genç Araştırmacı’ ödülünü aldı. Dr. Özgür BOLAT, Hürriyet Gazetesi’nde 12 yıl köşe yazarlığı yapmıştır.

Özgür Bolat, şu anda kurmuş olduğu Anne Baba Okulunda ve Öğretmen Akademisinde eğitimler vermektedir. Aynı zamanda Parentwiser mobil uygulaması ile de ülkemize kişiye özgü̈ Çocuk Yetiştirme Rehberini kazandırmıştır. Geliştirmiş olduğu Yetenek Yönetimi Envanteri ile çocukların ve yetişkinlerin kişisel eğilimlerini keşfetmektedir. Envanteri bugüne kadar 25.000 kişi doldurmuştur.

Özgür Bolat, çok sayıda sosyal sorumluluk projeleri yapmaktadır. Dove Özgüven Projesini, Google Dijital Ebeveynlik Projesini, Youtube Kids Projesini, Banvit Akıllı Çocuk Sofrası Projesini, Sudakrem Güvenli Bağlanma Projesini ve Hepsiburada Mutlu Aile Akademisi Projesini yürütmektedir. Beni Ödülle Cezalandırma, Sorularla Büyüyoruz, Ters Yüz Öğrenme ve Eğitimin Özü adlı dört kitabı bulunmaktadır. Türk Eğitim Vakfında, TEMA'da, Boğaziçi Mezunlar Derneği'nde ve HelpZone Derneği'nde yönetim kurulu üyesidir.

Hale Pak