Flaş Haber Yeni

CUMHURİYET HALK PARTİSİ BURDUR’DA O ŞAHIS HAKKINDA BASIN AÇIKLAMASI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

CUMHURİYET HALK PARTİSİ BURDUR’DA O ŞAHIS HAKKINDA BASIN AÇIKLAMASI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

CUMHURİYET HALK PARTİSİ BURDUR’DA O ŞAHIS HAKKINDA BASIN AÇIKLAMASI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Cumhuriyet Halk Partisi Burdur’da Maliye Bakanlığı’na bağlı bir kurumda çalışan personelin sosyal medya paylaşımlarına tepki olarak basın açıklaması gerçekleştirildi.

 Bugün saat 13.00’da gerçekleşen basın açıklamasında şahsın İl Milli Eğitim Müdürü’nün değişimi ve kadınlara yönelik yaptığı “Hadis-i şerif: İşlerini bir kadına bırakan bir topluluk asla felah olmaz.” paylaşımında bulunması sebebiyle CHP Burdur İl Kadın Kolları Başkanı Zinet Gezer konuşma yaptı. Basın açıklamasına katılan kişiler arasında Cumhuriyet Halk Partisi Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, Cumhuriyet Halk Partisi Burdur Merkez İlçe Başkanı İlyas Divarcı, Cumhuriyet Halk Partisi Burdur İl Başkanı Şengül Tekin, Cumhuriyet Halk Partisi Burdur İl Kadın Kolları Başkanı Zinet Gezer hazır bulundu.

Basın açıklamasını yapan Zinet Gezer konuşmasında konuya ilişkin; ‘’İsminin pek de önemi bulunmayan bu zat gerçekten Hz. Muhammed tarafından söylenip söylenmediği dahi kesin olmayan bu söz üzerinden Anayasa’nın 10.Maddesini de tanımadığını açıkça gözler önüne sermektedir. ’Herkes, dil, din, ırk, renk,cinsiyet,siyasi düşünce, felsefi inanç,din,mezhep ve benzeri sebeplerle ayrım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir.Kadınlar ve erkekler eşit haklara sahiptir. Devlet, bu eşitliğin yaşama geçmesini sağlamakla yükümlüdür.’’

Kendi aklınca beğenmeyip küçümsediği kadınlar tarihte ve bugün öyle önemli işlere imza atmaktadır ki şahsın bunun karşısında eziklik psikolojisine girdiği düşünülmektedir.  Şimdi bu kişi ve bunun gibiler iyice anlasınlar diye tekrar söylüyoruz. Kadın ve erkek siz kabul edin ya da etmeyin eşittir. Yöneticilik yapmak liyakatli ve ahlaklı olmakla ilişkilidir, cinsiyetle değil. Kendi hayatında daha iki düğmeyi dikebilmiş mi belli olmayan bu zat güya kadınların aklını becerisini küçümsemeye kalkıyor. Bırakınız dikkate dahi almaya değmez ancak işgal ettiği bir makam var ve bu makam Laik Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin makamıdır. İlgili kurumları öncelikle geçmiş dönem Milli Eğitim Müdürü adına ve tüm kadınlar adına göreve çağırıyoruz. Daha önce de laikliği hedef aldığı için soruşturma geçiren bu şahsın yeniden aynı suçu işlediği göz ardı edilmeksizin soruşturulmasını ve cezalandırılması için gereğinin yapılmasını diliyoruz.’’ İfadelerini kullandı. 

Yapılan basın açıklamasında aynı zamanda Cumhuriyet Halk Partisi Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, Cumhuriyet Halk Partisi Burdur Merkez İlçe Başkanı İlyas Divarcı, Cumhuriyet Halk Partisi Burdur İl Başkanı Şengül Tekin’ de konuya ilişkin eleştiride bulundular.

MELİSA ADINISEVER